19 Квітня 2024, 19:20 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги авторства Артема Папакіна - 19 Листопада 2019

Презентація книги авторства Артема Папакіна

Категорія: «Події»
Дата: 19 Листопада 2019 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Вiнницька обласна наукова бiблiотека iм. К. А. Тiмiрязева
Адреса: вул. Соборна 73
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 517


Генеральне консульство РП у Вінниці, Спілка Польських Письменників, Центр історії Вінниці та Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва запрошують на презентацію книги Артема Папакіна «Польські військові формування в Україні в 1917–1919 рр.». В презентації візьмуть участь автор та видавець книги. Модератор зустрічі – директор Центру історії Вінниці, Олександр Федоришен.
 
Презентація книги відбудеться у вівторок, 19 листопада 2019 р. о 18:30 в приміщенні Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, вул. Соборна 73.

Артем Папакін (нар. 1981 р.) – викладач курсу «Історія Центрально-Східної Європи» на  історичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Автор наукових та популярно-наукових статтей з історії Польщі та України, автор диссертації присвяченої темі польських військових формувань в Україні в 1917–1918 рр. Займається дослідженням військової історії Польщі та України від стародавніх часів до XX століття, історії боротьби за незалежність України в 1917-1921 рр., а також вивченням українсько-польських стосунків.

Бернард Новак (нар. 1950р.) – видавець та письменник, член Спілки польських письменників, автор книг, серед яких «Чотири дні Лазаря» (Літературний інститут у Парижі), «Танець Копервасув» (Volumen, Варшава), збірки оповідань «Потрібно якось дивитись» та щоденника «Духовні вироби». Як видавець опублікував більше 100 видань, зокрема книгу «Варвар у саду» З. Герберта, «Ганьба батьківщини»  Я. Тшнаделя, «Протестантська етика і дух капіталізму» М. Вебера та ін. Видавець так званої української трилогії, а також любельської тетралогії  Ю. Лободовського. Редактор закордонного видання «Експресії», а також лондонського видання «Бюлетень Львів та Креси».

Дослідження книги «Польські військові формування в Україні в 1917–1919рр.» охоплює історію України та Польщі періоду Першої світової війни та Перших визвольних змагань. В період Українських Визвольних змагань 1917–1921 рр. на території України діють польські збройні формування, які створювалися ще в період Першої світової війни 1914–1918 рр. для боротьби проти Німеччини та Австро-Угорщини, але зіграли помітну роль і в подіях Української революції. Дослідження автора книги ґрунтуються на архівних документах України, Росії та Польщі, найновіших вітчизняних та закордонних дослідженнях.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar