19 Квітня 2024, 22:29 | Реєстрація | Вхід
/ Захід в пам'ять про поетів "Духи волі" від Знай наших - 16 Листопада 2019

Захід в пам'ять про поетів "Духи волі" від Знай наших

Категорія: «Події»
Дата: 16 Листопада 2019 (Субота)
Час: 17:00
Вартість: Вхід - вільний (добровільні пожертви)
Місто: Київ
Місце: Публічна бібліотеки ім. Лесі Українки
Адреса: Вул. Тургенівська, 83-85
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 526


Не всі митці наділені підвищеним чуттям громадянського обов'язку. Не усі письменники вибирають битву за народ, державу, націю. Не всі поети беруть до рук не лише перо, але й зброю. Проте часто саме талановиті люди одними з перших беруть на себе відповідальність реагувати на найризикованіші та найтривожніші виклики, що постають перед суспільством в епоху революційних зламів та еволюційних зростань. 

Українські митці-патріоти не пасли задніх, ба навіть ставили на карту боротьби за українську державність усе найдорожче - аж до мистецтва та власного життя. Чи виправданими є такі жертви? Чи дали вони щось нащадкам? Чи є постаті, що відійшли в кращі світи - часто завчасно - достатньо вшанованими, осмисленими, віддяченими? 

Олександр Олесь, Олена Теліга, Марко Боєслав, Ігор Калинець, Тарас Мельничук, Василь Стус - лише кілька імен, які будять в пам'яті читача біль, шану, лють, захоплення... Мабуть, саме їхні життя та вибір бути українцями, коли бути українцями означало смертельну загрозу, і є тим безцінним спадком, який ці люди надзвичайно потужного таланту та духу залишили для нас. 

На нашому заході будемо згадувати поетів, борців за волю України, які не лише словом, але й ділом билися з ворогами української державності задля того, аби ми мали сьогодні можливість священого вибору - бути собою, бути українцями, читатимемо їхню громадянську та патріотичну поезію. 

До слова, учасники нашого заходу - не лише творчі талановиті люди, але й люди, які також обрали діяльно боротися за волю України: ветерани українсько-російської війни, волонтери, громадянські активісти, які ділитимуться власною творчістю, досвідом, спогадами та духом волі, що є для нас, організаторів, зокрема та й для усіх українців назагал однією з найвищих цінностей. 

Чекаємо на вас. 


Посилання на подію у ФБ: https://www.facebook.com/events/712918102536861/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar