19 Березня 2024, 11:46 | Реєстрація | Вхід
/ Поетичний конкурс «Перо золотого птаха» - 31 Жовтня 2019

Поетичний конкурс «Перо золотого птаха»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 30 Жовтня 2019 (Середа)
Час: 23:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 3762


Конкурс кращих творів молодих українських поетів «Перо золотого птаха» імені Степана Пушика

Івано-Франківська організація Національної спілки письменників України, Івано-Франківська міська рада та міськвиконком, з метою сприяння національно-культурному відродженню України, популяризації та зміцненню в суспільстві позицій української мови та творів українських авторів, поліпшення роботи з творчою молоддю, підтримки молодих українських поетів, видання їх перших книжок, а також, з метою вшанування пам’яті поета, фольклориста, Шевченківського лауреата С. Г. Пушика, оголошують про початок прийому творів на конкурс «Перо золотого птаха».

На конкурс представляються твори молоді віком від 16 до 30 років, що мешкають в Україні та українській діаспорі і не мають жодної виданої книжки. 

Конкурс проводиться у два тури.
  • Перший тур – прийом, реєстрація та кодування творів молодих українських авторів, що надійшли на конкурс; читання та рецензування їх орггрупою і представлення на розгляд журі.
  • Другий тур – розгляд творів членами журі за анонімним принципом з гарантією авторських прав; визначення переможців конкурсу.
Перший тур конкурсу «Перо золотого птаха» проводиться з 1 вересня до 1 листопада кожного року. Оголошення про початок прийому робіт розміщуються на сторінках періодичних видань, на літературних сайтах та на офіційній сторінці конкурсу в соціальній мережі. Прийом творів на конкурс завершується 31 жовтня.

Обсяг творів, що представляються, – 5 (п’ять) кращих, на думку автора, поетичних текстів в одному файлі; окремим файлом – анкета учасника. Лист з позначкою «Поетичний конкурс» надсилається на електронну адресу: konkurs.pero.if@gmail.com  

Мова творів – українська.

Другий тур конкурсу проводиться щорічно з 1 листопада до 30 грудня, де журі конкурсу визначає переможців. Основними критеріями оцінки творів є високий художній рівень і глибокий зміст.

Після ознайомлення членів журі з творами, що надійшли на конкурс, та їх обговорення, визначається краща добірка, автору якої, в якості основної нагороди, буде запропоновано видання першої книжки і присвоєне звання Лауреата конкурсу.

Також визначаються добірки, автори яких нагороджуються дипломами. З кращих поетичних творів, представлених на конкурс, формується щорічний альманах «Перо золотого птаха».

Результати конкурсу та імена переможців оголошуються в останню суботу січня під час Поетичного свята з нагоди дня народження С. Г. Пушика.


АНКЕТА
учасника конкурсу «Перо золотого птаха»
імені Степана Пушика

1. Прізвище, ім’я, по батькові

2. Число, місяць, рік народження

3. Домашня адреса (повністю)

4. Номер мобільного телефону, домашнього (за наявності)

5. Місце навчання:
  • клас, школа
  • курс, спеціальність, факультет, вуз
  • чи місце праці (ким, де)
6. Освіта (середня, вища)

7. Коротка творча біографія (публікації, нагороди, участь у конкурсах/фестивалях – за наявності)

8. Назви 5 віршів, представлених на конкурс



0 коментарів

Залишити коментар

avatar