24 Квітня 2024, 17:10 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки «Урбанізм і Фемінізм» у Києві - 9 Жовтня 2019

Презентація збірки «Урбанізм і Фемінізм» у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 09 Жовтня 2019 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Urban Space 500
Адреса: вул. Бориса Грінченка, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 571


9 жовтня о 19:00 у громадському ресторані Urban Space 500 відбудеться лекція-презентація збірки «Урбанізм і Фемінізм»: http://bit.ly/urbanism-i-feminism 

Тексти, зібрані у книжці, дають особливу перспективу бачення обширу міста, оскільки тут наявні точки зору дослідни/-ць, які представляють різні царини гуманітарного знання. Використання інструментарію сучасних ґендерних та урбаністичних студій дає змогу висвітлити несподівані ракурси побутування чоловіків та жінок у публічному просторі і водночас специфіку облаштування самого цього простору. Йдеться і про проєктування міст та помешкань, і про досвід міського життя, і, з іншого боку, про репрезентацію цього досвіду в літературі.

До цієї збірки включено статті дослідників і дослідниць, що представляють два концептуальних «крила» погляду на місто та його простори («Феміністичний урбанізм» і «Урбаністичний фемінізм» — урбаністичні й літературні студії), але об’єднані спільним ракурсом ґендерно-сенситивної оптики. Видання стало можливим завдяки підтримці Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine.

Презентуватимуть збірку її упорядниці:

  • Світлана Шліпченко — кандидатка філософських наук, за фахом — архітекторка; керівниця Центр урбаністичних студій, раніше була директоркою наукових і освітніх програм ЦУС при НаУКМА (2015–2018); викладачка Харківської Школи Архітектури; старша наукова співробітниця Інституту філософії НАН України; членкиня Містобудівної Ради при КМДА.
  • Віра Агеєва — літературознавиця, критикиня, професорка Національного університету Києво-Могилянська Академія. З кінця 1980-х рр., від часу утвердження феміністичної школи у вітчизняному літературознавстві, — одна з найактивніших її представниць, інтерпретаторка ґендерних аспектів української культури. Співзасновниця Київського інституту гендерних досліджень. Лауреатка Шевченківської премії, премії Петра Могили та Літакценту.
Вхід на подію вільний за попередньою реєстрацією: http://bit.ly/UrbFemKyiv

9 жовтня, 19:00. Київ, Urban Space 500, вул. Бориса Грінченка, 9


0 коментарів

Залишити коментар

avatar