25 Квітня 2024, 17:42 | Реєстрація | Вхід
/ До Міжнародного дня людей похилого віку | Київ - 2 Жовтня 2019

До Міжнародного дня людей похилого віку | Київ

Категорія: «Події»
Дата: 02 Жовтня 2019 (Середа)
Час: 16:00
Вартість: реєстрація
Місто: Київ
Місце: Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого
Адреса: вул. М. Грушевського,1
Рейтинг: 3.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 515


2 жовтня 2019 року о 16 годині в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. М. Грушевського, 1, загальний читальний зал № 1 
) відбудеться засідання клубу «Бібліотека і Місто» «З любов`ю до життя» до Міжнародного дня людей похилого віку. 

1 жовтня з 1990 року у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу. З 1991 року свято відзначається і в нашій країні, це також і День ветерана. 

Міжнародний день людей похилого віку покликаний висловити визнання особам старшого віку за їх внесок у розвиток людського потенціалу та економіки.
За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині майже кожна десята людина на Землі. В Україні кожен 5 мешканець – особа похилого віку. Тож, на думку ООН, є потреба активного використання виробничого і творчого потенціалу людей старшого віку. Суспільство має одночасно допомагати долати психологічну межу старості та зменшувати тягар соціальних витрат на молодих людях за рахунок працюючих пенсіонерів.

Можливість бути суспільно-активними спонукає старших людей до неперервної освіти.
Необхідним стає поповнювати та оновлювати свої знання. По всьому світі діє мережа університетів «третього віку» з адаптованими програмами під потреби та зацікавлення літніх людей.

Україна також є активним учасником міжнародного освітнього руху. В нашій країні діє мережа закладів освіти для людей старшого віку. Навчання в Університеті третього віку сприяє активізації творчих здібностей, інтересів та захоплень людей старшого віку.

З 2011 року на базі відділення денного перебування Територіального центру соціального обслуговування Дарницького району міста Києва працює Університет третього віку. За 8 років існування його слухачами стали люди з різними долями і уподобаннями. Навчання безкоштовне, адже всі заняття проводять викладачі-волонтери. Для слухачів створено факультети, гуртки та клуби. Зокрема, під керівництвом викладача-волонтера Віри Шуміної працює факультет «образотворче мистецтво», який об’єднав талановитих і креативних слухачів.

Відкриття виставки художніх робіт «З любов`ю до життя» слухачів Університету третього віку Територіального центру соціального обслуговування Дарницького району м. Києва в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку стане своєрідним творчим звітом та можливістю спробувати свої сили в переосмисленні нових творчих висот.

Автори картин художники–аматори Віра Шуміна, Людмила Надточій, Олена Котченко, Людмила Дем’янюк, Міла Коробейнік виконують свої твори як традиційними засобами живопису, так і власними авторськими винаходами, за допомогою яких доносять свої ідеї до глядача. Картини не раз прикрашали виставкові зали та мистецькі центри міста. 

Художні полотна чарують своєю щирістю, натхненністю, різноманітністю образів, а також арсеналом технік.

Виставка експонується 2 – 30 жовтня 2019 року, за адресою: вул. М. Грушевського,1, загальний читальний зал. Вхід – вільний.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar