26 Квітня 2024, 03:02 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова з Романом Онищенко про Террі Пратчетта - 27 Вересня 2019

Розмова з Романом Онищенко про Террі Пратчетта

Категорія: «Події»
Дата: 27 Вересня 2019 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Запоріжжя
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: проспект Соборний, 137
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 576


Книгарня «Є» запрошує на розмову з Романом Онищенко «Террі Пратчетт: «При цілеспрямованому ускладненні простих речей головне – не панікувати». Захід відбудеться 27 вересня. Початок – о 18:30. Модератор – Денис Скорбатюк. Поговоримо про автора, його серію «Дискосвіт» та книжки «Правда і «Жнець» («Видавництво Старого Лева»). 

Террі Прачетт - багаторазовий номінант премій «Хьюго», «Букер», «Нібула» та інших, як фантастичних, так і загальнолітературних. Є кавалером Ордена Британської імперії, один з найпопулярніших письменників у Великобританії - його твори складають 6,5% (від усіх книг у твердій палітурці, виданих у Великобританії). Один із найвідоміших у світі письменників у жанрі фентезі, автор сатиричного циклу «Дискосвіт», що об'єднує понад 40 книжок загальним накладом понад 50 млн примірників.

Террі Прачетт створив новий унікальний світ, який тепер обожнюють мільйони – Плоский світ або Дискосвіт. Це диск, населений різними створіннями, що розміщений на спинах чотирьох слонів, які стоять на спині величезної черепахи. Дискосвіт обертається зі швидкістю один оберт раз на кожні 800 днів. Кожен рік поділений на 8 пір року (дві зими, дві весни, два літа і дві осені) і 13 місяців. Тиждень складається із 8 днів. Зрештою, Дискосвіт – це не лише назва, а окремий мікрокосмос, народжений фантазією геніального Пратчетта. У цьому світі – свої закони фізики, тут магія є цілком матеріальною, а веселка має вісім кольорів.

Роман Онищенко — автор, літературний оглядач, дослідник фантастики, укладач «Фантастичної мапи України».

27 вересня, 18:30. Запоріжжя, проспект Соборний, 137


0 коментарів

Залишити коментар

avatar