19 Березня 2024, 13:26 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс «Поетичний рушник - 2019» для людей із інвалідністю - 15 Серпня 2019

Конкурс «Поетичний рушник - 2019» для людей із інвалідністю

Категорія: «Конкурси»
Дата: 14 Серпня 2019 (Середа)
Час: 23:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 2869


Літературний фестиваль-конкурс для людей з обмеженими фізичними можливостями «ПОЕТИЧНИЙ РУШНИК – 2019»

Обухівська міська рада спільно з КОО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів” з приємністю повідомляє про початок дев’ятого літературного фестивалю-конкурсу для людей з обмеженими фізичними можливостями "Поетичний рушник”.

Фестиваль присвячений пам'яті відомого українського поета Андрія Самійловича Малишка. За час свого існування він згуртував чимало споріднених творчих душ з різних міст, сіл, селищ України. Дав можливість заявити про себе тим, у кому іноді не підозрювали митця навіть найближчі сусіди. Лауреати мали змогу брати участь у майстер-класах, друкуватися в колективних збірниках, виступати зі своїми творами на радіо… Без сумніву такі успіхи тішили засновників фестивалю. Вони розуміли, що справа дійсно хороша і затребна. Тож було прийнято рішення: незважаючи ні на які чисельні життєві проблеми, котрі нині переживає наша країна, дев’ятий "Поетичний рушник” має обов’язково відбутися. 

Ми охоче вітатимемо серед учасників "Поетичного рушника” жителів Львова і Дніпропетровська, Тернополя і Харкова, Івано-Франківська та Одеси – одним словом, територія нашого фестивалю обмежується лише територією нашої держави. Тож, якщо ви любите писати і маєте бажання поділитися своїми творами із зовнішнім світом, наш захід саме для вас! Не соромтеся й не вагайтеся. Натомість уважно ознайомтесь із положенням фестивалю, складіть необхідний конкурсний пакет і відправте його за адресою, що вказана у тому ж таки положенні. Приєднуйтесь самі, залучайте рідних, друзів та просто знайомих. Гостинна Обухівська земля буде рада кожному віршотворцю. 

Ви матимете змогу отримати об'єктивну оцінку ваших поезій. Якщо поталанить увійти до когорти переможців, отримаєте запрошення на фінальну частину, де зможете почути вірші інших переможців та почитати власні. Зможете познайомитися з організаторами заходу, членами журі та своїми колегами-конкурсантами і можливо знайдете співзвучну своїй душу на довгі роки щирої дружби та співпраці. Хороший настрій, тривале натхнення, творчий зріст, нові друзі та нові можливості – все це і багато іншого може принести вам, шановний майбутній учаснику, наш скромний захід.
І пам’ятайте, участь у фестивалі "Поетичний рушник” – безкоштовна. Якщо ви почуєте від когось про необхідність внесення певної грошової суми задля участі у фестивалі, обов’язково повідомте про такий випадок організаторів (засоби зв’язку вказані нижче).

ПОЛОЖЕННЯ
про літературний фестиваль-конкурс для людей з обмеженими фізичними можливостями «ПОЕТИЧНИЙ РУШНИК – 2019»

Увага: фестиваль-конкурс перебуває в процесі перереєстрації, у зв’язку з чим в положенні можливі зміни. Але, це не стосується назв номінацій, оформлення і подачі конкурсних пакетів та місця і часу проведення фінальної частини заходу.

І. Загальне
Літературний фестиваль-конкурс «ПОЕТИЧНИЙ РУШНИК» проводиться щорічно у листопаді в рамках відзначення річниці від Дня народження видатного українського поета-земляка А. С. Малишка

1.1.Мета фестивалю-конкурсу:
  • реалізація права громадян з обмеженими фізичними можливостями на задоволення їхніх культурних потреб,
  • заохочення людей з обмеженими фізичними можливостями до творчої діяльності, соціальна адаптація таких людей у суспільстві, виявлення серед них нових талантів,
  • обмін досвідом, спілкування з відомими літераторами, направлене на удосконалення творчої майстерності людей з обмеженими фізичними можливостями, відкриття для них ширшого доступу до більшої аудиторії.
1.2.Завдання фестивалю-конкурсу:
  • залучення державних та комерційних структур до більш повного вирішення проблем людей з обмеженими фізичними можливостями,
  • популяризація кращих зразків мистецтва, у тому числі творчості видатного поета-земляка А. С. Малишка,
  • виховання творчої молоді на прикладах життя і діяльності видатних людей, перш за все наших земляків,
  • сприяння процесам самореалізації, реабілітації та соціальної адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями засобами культури і мистецтва,
  • сприяння творчому зростанню учасників фестивалю-конкурсу, популяризація їхньої творчості поза інвалідним середовищем.
1.3. Девіз фестивалю: «Рушник волію виткати зі слів, щоб милувались ним віками люди» (Г. Горовий).

1.4. На конкурс допускаються твори державною українською мовою, а також з метою уникнення дискримінації на підставі мовної самобутності національних меншин, що проживають в Україні - російською мовою.

1.5.Організатори та засновники фестивалю-конкурсу:
Обухівська міська рада, «Київська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» за сприяння управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації.

1.6.Місце проведення:
Київська область, місто Обухів, вул. Чумацький шлях,18.
ІІ. Оргкомітет
2.1. Для проведення фестивалю створюється оргкомітет, котрий формується засновниками фестивалю.
2.2. Оргкомітет має право вносити зміни й доповнення в положення фестивалю.
2.3. Журі формується оргкомітетом з діячів культури, з громадських діячів та представників засновників фестивалю.

ІІІ. Регламент фестивалю
3.1. Перший етап – період подачі творів конкурсантами. Твори приймаються з 1 червня до 15 серпня поточного року. Роботи, надіслані після цього терміну, не розглядаються.

3.2. Другий етап – період роботи журі. Надіслані на фестиваль твори розглядаються членами журі до 30 вересня.

3.3. Третій етап – фінал фестивалю. Фінал проводиться у листопаді поточного року у приміщенні, що є адаптованим для людей з обмеженими фізичними можливостями ( І-ий поверх, зручний заїзд та т. ін.)

3.4. Сценарним планом заключного етапу передбачено:
- зустріч учасників у орендованому приміщенні, кава-брейк,
- спілкування з Обухівським міським головою, представниками творчої громадськості міста і членами журі,
- вручення дипломів та нагород фестивалю-конкурсу,
- вручення сувенірів з логотипом міста,
- гала-концерт за участю переможців та творчих колективів,
- святковий обід,
- організоване підвезення учасників до міста Київ.

3.5.Остаточна дата проведення фіналу встановлюється організаторами фестивалю. Про час і місце проведення фіналу, переможці будуть проінформовані додатково і не менше ніж за 10 діб до заходу.

ІУ. Номінації фестивалю-конкурсу:
1. "Дитяча поезія”,
2. "Поезія для дітей”,
3. "Інтимна лірика”,
4. "Мій рідний край”,
5. "Присвяти”,
6. "Поетична хвиля” (в цій номінації розглядаються твори, що заслуговують нагородження, але не відповідають жодній із шести інших номінацій),
7. "Проба пера” (в цій спецномінації розглядаються твори від учасників, які позиціонують себе як поети-початківці і не мають вагомих літературних відзнак та не спроможні наразі конкурувати з більш досвідченими колегами).

Кожна з номінацій передбачає три призових місця.

У. Оформлення конкурсного пакету:

5. 1. Автобіографія (подається у довільній формі від третьої особи, обов'язково вказуються: прізвище, ім'я, по батькові; вік і місце народження, інвалідність, освіта, творчі здобутки, місце роботи, повна адреса та засоби зв’язку – телефон, електронна пошта тощо);

5.2. Максимальна кількість творів – до п'яти одиниць в одну номінацію.

5.3. Один вірш не повинен переважати семи куплетів.

5.4.Конкурсант має право надсилати твори не більше ніж у три номінації та не має права вигадувати номінації, що не зазначені у положенні.

5.5. Все вище перераховане надсилається в одному екземплярі у роздруківці на аркушах формату ”А4" та з електронною копією, котра може бути прикладена до роздруківки на DVD або CD- диску чи надіслана на e-mail: genagor@ukr.net.

5.6.Твори набираються у вигляді файла Microsoft Word, формату (doc), стандартним шрифтом Times New Roman, 14 кеглем, з одинарним міжрядковим інтервалом.

5.7.Матеріали, надіслані на фестиваль, не рецензуються і не повертаються.

УІ. Організаційні вимоги:

6. Конкурсний пакет вважається не дійсним і не допускається до розгляду членами журі у наступних випадках:
- якщо відсутній паперовий носій, чи електронна копія,
- якщо відсутня біографія,
- якщо відсутні засоби зворотнього зв’язку,
- якщо кількість надісланих на конкурс творів переважає зазначену,
- якщо об’єм окремо взятого твору переважає зазначені сім куплетів,
- якщо текст набраний меншим за 14 кегель;

УІІ. Умови участі:

7.1. Пакети документів надсилаються за наступною адресою: 08703, Київська обл., м. Обухів-3, вул. Київська, буд. 156, кв. 24, на ім'я Горового Геннадія Володимировича.

7.2. Електронні копії надсилаються на e-mail: genagor@ukr.net з поміткою у назві листа: "на фестиваль-конкурс "Поетичний рушник”.

7.3. Витрати на дорогу та проживання за рахунок учасників (відряджуючої сторони).

7.4. Учасники забезпечуються супроводом на шляху до місця проведення заходу в місті Обухові, приміщенням з усіма зручностями (тепло-, електро-, водопостачання, санвузол) для загального спілкування до початку заходу, обідом, трансфером до міста Києва по закінченні заходу.
У разі необхідності учасникам надається ліжкомісце на 1 ніч.

7.5. В рамках проведення фестивалю проводяться брифінги з представниками влади та культурно-мистецької громадськості міста, а також майстер-класи з написання та редагування поетичних і прозових творів, формування авторських збірок.

7.6. Учасниками фестивалю-конкурсу можуть бути особи з обмеженими фізичними можливостями 1, 2, 3 групи, всіх нозологій, без вікових обмежень, що проживають на території України.

7.7. Заяви на участь у фестивалі-конкурсі від фізично здорових громадян не приймаються.

7.8. Учасник, що здобув найвищу нагороду (Гран-Прі) має пропустити наступний сезон. В подальшому він знову може брати участь у фестивалі-конкурсі на загальних засадах.

7.9. По завершенню роботи журі всі бажаючі зможуть дізнатися імена переможців на сайті Обухівської міської ради (obcity.gov.ua), офіційному веб-порталі управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації.

7.10. Додаткова інформація за телефоном: (068) 129-44-22 (дзвінки приймаються в будні з 9-00 до 15-00).

Організатори фестивалю-конкурсу запрошують до спонсорської співпраці фізичних і юридичних осіб, які суголосні принципам та завданням, задекларованим у положенні. Додаткова інформація з питань участі спонсорів за телефоном: (068) 129-44-22, або через e-mail: genagor@ukr.net.

Найчастіші питання до організаторів:

П: Чи потрібне відеоначитування власних творів?
В: Ні.
П: Чи можна обійтися без електронної копії?
В. Ні.
П: Чи можна прислати тільки електронний варіант, без роздруківки?
В: Ні.
П: Чи може електронний варіант мати інший формат – "PDF”, "JPG” тощо?
В: Ні.
П: Твори якою мовою приймаються до розгляду?
В: Українською та російською.
П: Яким чином можна дізнатися, що конкурсний пакет дійшов до адресата?
В: подзвонити, чи написати на електронну пошту організаторів.
П: Що робити, якщо немає змоги приїхати на нагородження?
В: Лауреата може представляти довірена особа, або ж за згодою сторін диплом та нагорода фестивалю-конкурсу відправляються укрпоштою, або Новою Поштою на зазначену в автобіографії адресу.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar