19 Квітня 2024, 22:26 | Реєстрація | Вхід
/ Обговорення теми «Монашество в українській культурі» - 23 Липня 2019

Обговорення теми «Монашество в українській культурі»

Категорія: «Події»
Дата: 23 Липня 2019 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 650


Книгарня «Є» та видавництво «АКТА» запрошують усіх, хто цікавиться історією української культури, літератури та Церкви, на презентацію збірника наукових статей «Культуротворча місія Почаївського василіянського монастиря» та обговорення теми «Монашество в українській культурі: реакційна чи креативна сила?» за участі авторів збірника. Захід відбудеться 23 липня. Початок — о 18.00.

Збірник укладено на основі матеріалів наукової конференції «Роль Почаївського василіянського монастиря в історії української культури XVIII – поч. ХІХ ст.» (Харків, 2017), що проводилася Інститутом літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, Колеґією Патріярха Мстислава та Харківським літературним музеєм.

Унікальний внесок Почаївського монастиря ЧСВВ в національну барокову культуру змушує замислитися над культуротворчою місією Церкви, зокрема чернечих спільнот, у ХІХ-ХХ ст., їхнім ставленням до української мови й культури, над перспективою участі монастирів у творенні цивілізації третього тисячоліття. Учасники презентації заохочуються до дискусії на ці теми.

Зміст і вступна довідка до збірника доступні за посиланням: Перейти.

23 липня, 18:00. Харківcька Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar