28 Березня 2024, 10:24 | Реєстрація | Вхід
/ Літературний конкурс «Діабет. Твоя історія» - 18 Липня 2019

Літературний конкурс «Діабет. Твоя історія»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 17 Липня 2019 (Середа)
Час: 23:00
Вартість: Участь безкоштовна
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: lesiadiak
Кількість переглядів: 1186


Санофі в Україні ініціює літературний конкурс для дітей з цукровим діабетом – Всеукраїнський конкурс історій «Діабет. Твоя історія». Мета проекту – дати можливість дітям з діабетом проявити письменницькі здібності, розповісти історію життя з недугою іншим людям та підвищити рівень обізнаності про хворобу у суспільстві.

Цей проект є продовженням Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей з цукровим діабетом, який компанія реалізовувала впродовж 10 років, щоб маленькі пацієнти соціалізувалися, знаходили нових друзів та наставників, відчували впевненість у своїх силах. Цього року організатор конкурсу вирішив перейти від малюнків до письмових історій, аби підтримати сучасних дітей у бажанні створювати тексти для блогів. Адже творча самореалізація є додатковою терапією для дітей із цукровим діабетом 1 типу, чиє дитинство супроводжується стресом від щоденного контролю хвороби та ін’єкцій інсуліну.

«Розуміючи те, що потреби людей, які живуть з діабетом, не обмежуються виключно ефективним лікуванням, Санофі як соціально відповідальна компанія вбачає своїм завданням реалізовувати такі проекти як «Діабет. Твоя історія», щоб дати дітям з діабетом можливість розкрити свої здібності та відчути необхідну підтримку», – прокоментував ініціативу директор компанії Санофі в Україні Гієм Граньє.

До складу журі конкурсу також увійшли відомі українські письменники Оксана Лущевська, Іван Андрусяк, Сашко Дерманський та журналістка Ірина Стороженко, які разом із лікарями оберуть 18 переможців у трьох вікових та трьох тематичних категоріях.

«Я радію, що завдяки цьому соціальному проекту ми почуємо реальні історії реальних дітей про життя з діабетом та більше дізнаємося про потреби людей, які з ним живуть», – зазначив Іван Андрусяк, письменник та перекладач, член журі конкурсу «Діабет. Твоя історія». – «Моя особиста рекомендація – ставитися до творчості, як до гри. Ніхто не зіграє так, як ви, і ніхто не напише так, як ви».

До участі у конкурсі запрошуються діти з цукровим діабетом віком від 7 до 16 років. З 18 червня до 18 липня 2019 року автор може завантажити на веб-сторінку конкурсу http://www.diays.com.ua/ одну або кілька історій на теми:
  • Лист до лікаря – учасникам пропонується написати листа своєму лікарю, подякувати або поділитися своїми думками.
  • Моя історія – історія взаємовідносин дитини з діабетом, розповідь про те, як вдається контролювати захворювання та як діабет робить дитину сильнішою.
  • Історія успіху – історія про здобутки й успіхи, які дитина має в навчанні, творчості, спорті попри діабет.
Винагородою для переможців конкурсу стане участь у навчально-оздоровчому таборі.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar