19 Квітня 2024, 06:41 | Реєстрація | Вхід
/ 8 червня: «Літературна толока» на Хорольщині - 8 Червня 2019

8 червня: «Літературна толока» на Хорольщині

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 08 Червня 2019 (Субота)
Час: 10:00
Вартість: безкоштовно
Місто: с. Козубівка, Вергуни
Місце: «Етнографічна збірка Древо»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 944


8 червня на території «Етнографічна збірка Древо», с. Козубівка, Хорольський район Полтавська область, відбудеться мистецький захід - «Літературна толока» присвячений збереженню культурних та історичних пам’яток Хорольщини та особливу увагу буде присвячено храму, пам’ятці національного значення, у селі Вергуни, що зараз перетворюється на руїну (uk.wikipedia.org/wiki/Христоріздвяна_церква_(Вергуни)). Долучення громадськості та широкий розголос проблеми дозволить якомога швидше розпочати процес упорядкування пам’яток, відновити їх колишню велич та зберегти їх для нащадків.

В програмі заходу: 

  • 10.00 Зустріч біля храму в с. Вергуни, та розповідь краєзнавця про його історію.
  • 12.00 Екскурсія на території музею «Етнографічна збірка Древо» с. Козубівка
  • Концертна програма в якій візьмуть участь місцеві таланти та відомі різножанрові письменники з багатьох куточків України: серед яких: Міха Невідомський – автор проекту «Реп до ЗНО», «Порепані вірші» та лідер гурту «Апокриф»,  представник клубу – «Geek writers», та клуб «Анонімних авторів» і ще багато, багато цікавих, відомих гостей.
До участі запрошуються всі бажаючи автори, що зможуть після екскурсії написати, щось коротеньке про побачене та зачитати свій витвір зі сцени широкому загалу (Тема: Храм у с. Вергуни, Полтавської області)

Під час заходу, всім авторам та видавництвам дозволяється продавати книги з автографами.

Також за бажання можна буде скуштувати страви української кухні, чи придбати сувенір на згадку, адже на території музею буде, ще й ярмарок народної творчості та смаколиків з різних куточків Хорольського повіту.

Також на території проходитиме акція – «Подаруй книгу бібліотеці», адже у кожного є вже прочитана, чи взагалі нова книга, що нудьгує на полиці, та не дамо їй сумувати, ще не одній людині, вона може стати в нагоді, розповісти свою історію, та подарувати чудові враження і нові знання, тож коли будете до нас їхати, зробіть добру справу і незабудьте її прихопити.

Захід відбудеться за всебічної підтримки: Начальника відділу культури та туризму - Гунько І. А., Голови Хорольської РДА в Полтавській області - Звірко Л.М., Голови Хорольської РР – Мартюк В.А., Депутата Полтавської обласної ради - Мухтаров Фахраддін Аладдін-огли.

Організатори заходу: Даниленко Неля, Едуард Крутько, Адаменко Ольга. 
З питаннями та пропозиціями звертатися за тел.: 0686805253

Чекаємо на Вас, долучіться до гарної справи, та відкрийте для себе нові, незвідані куточки України.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar