26 Квітня 2024, 02:41 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Романа Склярова «Рай 2070» | Київ - 29 Травня 2019

Презентація книги Романа Склярова «Рай 2070» | Київ

Категорія: «Події»
Дата: 29 Травня 2019 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 585


Книгарня «Є» та видавництво «Зелений пес» запрошують на презентацію книги-антиутопії Романа Склярова «Рай 2070», що відбудеться 29 травня. Початок — о 18:30. Учасники: Роман Скляров. Модерує Світлана Привалова.

Чи можлива тоталітарна влада в умовах видимості демократії і свободи? І чи обов’язково раби мають бути голодними? А якщо вони ситі – вони уже не раби?

«Хлібом і видовищами» – так колись патриції управляли плебсом у Древньому Римі. Чи може це повторитись у ХХІ ст.? І чи варто нам готуватись не до рожевих утопій «земного раю», а до небачених ще тоталітарних «ліберальних» режимів? 

«Рай 2070» розвиває тему антиутопії суспільства споживання, підняту Олдосом Хакслі та Реєм Бредбері, під кутом зору технологій трансгуманізму, соціально-економічних та політичних процесів ХХІ ст. 

Події книги перенесуть читача на 50 років у майбутнє, в якому глобальна світова держава, використовуючи засоби соціального інжинірингу, перебудовує образ людини на свій лад. А транснаціональні корпорації та світова бюрократія розробляють наукові шляхи подолання смерті, щоб нарешті «стати як боги». 

Водночас, у романі піднімаються філософські питання, на які антиутопія як жанр, близький до есхатології, має шукати відповіді: 
  • питання сенсу людського існування та філософії історії; 
  • досяжності гармонійної моделі суспільного устрою; 
  • осмислення смерті та шляхів її подолання (науково-технічних чи духовно-релігійних); 
  • сенсу існування зла та можливого виходу за рамки «добро/зло»; 
  • єдності людини з природою в епоху технологічного прогресу.
  • Усі ці питання піднімались свого часу Гете, Байроном, Достоєвським, Бердяєвим, Гегелем, Ніцше та ін. Актуальними вони залишаються і сьогодні.
Роман Скляров – має 2 вищі освіти (фінанси, право), з 2012 року працює у громадському секторі. Був центральним аналітиком Руху «Чесно», здійснював антикорупційну експертизу законів у проектах ЦППР, Центру «Ейдос» та антикорупційному комітеті ВРУ. З 2016 року є головою Центру економічної демократії, що займається розвитком кооперативного руху. Автор статей для «Дзеркала тижня», «Економічної правди», журналу УГКЦ «Християнин і світ» тощо. «Рай 2070» є першою книгою автора, підсумовуючи філософські та інші пошуки за 30 років.

29 травня, 18:30. Книгарня «Є», Київ, вул. Хрещатик, 46


0 коментарів

Залишити коментар

avatar