26 Квітня 2024, 15:48 | Реєстрація | Вхід
/ Творча зустріч із Барбарою Кассен в КНУ ім. Шевченка - 24 Травня 2019

Творча зустріч із Барбарою Кассен в КНУ ім. Шевченка

Категорія: «Події»
Дата: 24 Травня 2019 (П'ятниця)
Час: 10:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Київський національний університет ім. Тараса Шевченка
Адреса: вул. Володимирська, 60, авд. 204
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 602


У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 24.05.2019 р. о 10.00 в головному корпусі (вул. Володимирська, 60) авд. 204, за підтримки видавництва «Дух і Літера» та його директора Костянтина Сігова планується лекція знаної у наукових колах французької інтелектуалки, перекладачки, однієї з найкращих сучасних елліністів БАРБАРИ КАССЕН

Magnum opus пані Кассен – «Європейський словник філософій. Лексикон неперекладностей», головним редактором якого вона є. 

У молоді роки Барбара Кассен була слухачкою лекцій Гайдеґера та Дериди (з якими на досить високому рівні вела дискусії), і навіть викладала давньогрецьку Жаку Лакану. Цього року їй вручили золоту медаль Національного центру наукових досліджень, яку неофіційно називають французькою національною «нобелівкою» за роботу над «Європейським словником філософій». 

Запрошуємо всіх охочих долучитися до нашої дискусії та разом з пані Барбарою спробувати віднайти відповіді, приміром, на такі питання як проблема неперекладностей, у чому сила плюралістичної мовної та культурної Європи або чому онтологічний націоналізм не спрацьовує у сучасному світі та ін. 


24 травня, 10:00. Київ, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, вул. Володимирська, 60


0 коментарів

Залишити коментар

avatar