25 Квітня 2024, 20:58 | Реєстрація | Вхід
/ «Меч “Щербець”» Святослава Липовецького | Рівне - 3 Квітня 2019

«Меч “Щербець”» Святослава Липовецького | Рівне

Категорія: «Події»
Дата: 03 Квітня 2019 (Середа)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Рівне
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Короленка, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 575


Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на презентацію книжки Святослава Липовецького «Меч "Щербець” та Українські ворота. Україно-польські взаємини від поділів Речі Посполитої й до сьогодні», яка відбудеться 3 квітня. Початок о 18.30. Модераторка – Ольга Петренко.

Пропонована книжка є путівником у світ українсько-польських взаємин з кінця XVIII століття й до сьогодні. На основі великої кількості джерел автор відкриває широку панораму співжиття обох народів, а також складних процесів формування української нації, що відбувалися за участі, паралельно та наперекір західному сусіду. Говоритимемо про факти минулого, що проливають світло на події сучасності, розкривають широку панораму українсько-польських взаємин та тих складних процесів, що їх супроводжували протягом останньої чверті тисячоліття.

Святослав Липовецький – історик, журналіст, публіцист, родом з Тернополя. Автор і упорядник книжок "Червоно-чорне. 100 бандерівських оповідок", "Обличчя звитяги (Стрілецькі світлини)", "Бандерівці. 200 історій з ХХ століття" та ін. Постійний дописувач тижневиків "Країна", "Український Тиждень", "Дзеркало Тижня" та інших видань. Статті автора виходили у збірниках бібліотеки газети "День" та бібліотеки "Історична правда". Модерує Ольга Петренко, редакторка видавництва «Темпора».

Наприкінці запланована дискусія, до якої зможуть долучитися всі охочі.

3 квітня, 18:30. Рівненська Книгарня «Є», вул. Короленка, 2. Тел.: (0362) 26 39 41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar