26 Квітня 2024, 20:31 | Реєстрація | Вхід
/ «Сім історій київського метро» Олега Тоцького - 25 Березня 2019

«Сім історій київського метро» Олега Тоцького

Категорія: «Події»
Дата: 25 Березня 2019 (Понеділок)
Час: 20:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Urban Space 500
Адреса: вул. Бориса Грінченка, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 712


Олег Тоцький – киянин, дослідник столичної підземки, блогер, фотограф, автор проекту «Музей метро» в тунелях метрополітену. Довгі роки він ретельно збирав маловідомі факти про київське метро, працював з архівними матеріалами, опитував працівників і ветеранів метробуду, сам неодноразово спускався під землю в найбільш важкодоступні місця міської транспортної магістралі.

У новому виданні Олега Тоцького розкрито багато фактів про київський метрополітен як радянського періоду, так і часів незалежності України. До незаперечних переваг книги слід зарахувати цінні фотографії: тут вдало чергуються рідкісні архівні знімки, частина яких публікується вперше, та сучасні авторські фотографії. Унікальність зйомки Олега Тоцького в тому, що більшість кадрів зроблено в недоступних для простого пасажира місцях — робочих тунелях, підплатформних і підескалаторних приміщеннях, вентиляційних шахтах і простих «побутівках» електромонтерів. Автор неодноразово бував і на так званих станціях-привидах.

Цілий розділ у книзі присвячено створенню станції «Золоті ворота». Автор розкриває таємниці створення унікальних мозаїк, на яких зображені не тільки давньоруські орнаменти, а й церкви та історичні персонажі часів Київської Русі. Читачам буде цікаво дізнатися про занедбані тунелі, що з'явилися після будівництва метрополітену. Нині ці атмосферні місця достойні стати локаціями для зйомок голлівудських фільмів у жанрі «постапокаліпсис» або бути описаними у фантастичних романах.

Книга Олега Тоцького вийшла російською мовою у видавництві «Варто». Видання можна придбати у книжковій крамниці Urban Space 500.

25 березня, 19:00. Київ, Urban Space 500, вул. Бориса Грінченка, 9



0 коментарів

Залишити коментар

avatar