20 Квітня 2024, 09:56 | Реєстрація | Вхід
/ «Принципи ведення війни» з Олексієм Арестовичем - 20 Березня 2019

«Принципи ведення війни» з Олексієм Арестовичем

Категорія: «Події»
Дата: 20 Березня 2019 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: ПеремогаSpace
Адреса: бульвар Шевченка, 62
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 963


Команда Cowo.книги запрошує спільно дослідити працю Карла фон Клаузевіца «Принципи ведення війни» з нашим експертом - Олексієм Арестовичем.

Карл фон Клаузевіц - російсько-прусський воєначальник, військовий теоретик і історик, заслуживший звання генерал-майора. Він не раз брав участь у важливих військових боях і на власному досвіді  знає, як це - об'єднувати військову теорію з практикою реального життя.

Чому книга важлива:

У своїй книзі Клаузевіц всебічно розглядає природу війни. Він розбірливо пояснює взаємозв'язок війни і політики, важливість плану війни, стратегії і тактики.

Звертаючи увагу на істотну важливість таких якостей, як мужність, відвага і самопожертва, автор відводить значну частину книги оцінці моральних чинників ведення війни. Акцентує увагу на військовому кодексі честі, бойовому дусі і ролі громадської думки.
 
У нашій реальності війні відведено не менше значення, ніж Клаузевіц описує в книзі. Навіть наше життя іноді нагадує війну зі своїми правилами, планами, стратегіями і тактиками, де кожен новий крок незворотній та незмінним чином впливає на майбутнє.
 
Разом з Олексієм Арестовичем ми розберемо книгу російсько-прусського автора і побачимо, як, здавалося б, суха військова теорія оживає на практиці кожного. Як якості кодексу честі, де мужність, відвага і самопожертва, стають важливими для кожної людини, незалежно від того служить вони чи ні.
 
Про експерта:

Олексій Арестович - сучасний український мислитель і просвітитель, філософ, психолог, експерт в галузі вирішення соціальних, військових та інших конфліктів, системний аналітик, кризис-менеджер, популярний блогер, автор і рушійна сила концепції «Модерн» - модернізації людини і суспільства.
 
Кадровий військовий: капітан запасу Збройних сил України. Службова діяльність була пов'язана з розробками в області оперативної психології, конфліктології та психології екстремальних ситуацій. Олексій Арестович з родини спадкового офіцера, батько працював начальником приймальної комісії в Академії Національної Оборони.Ведучий риторичне клубу у Вищому інституті релігійних наук імені св. Томи Аквінського (за фахом «богослов'я»)
 
Программа читання:

Перед першою зустріччю учасники групи отримають від нашої команди матеріали обсягом близько 50 сторінок для підготовки. Ці матеріали стануть свого роду «гідом і порадником» для активного читання. Ви дізнаєтеся, на що варто звертати увагу при читанні, як і які питання формулювати для продуктивної дискусії в групі. На першій зустрічі всі учасники отримають власні роздруківки книг.

Читання в группі розпочнеться та завершиться зустрічами з Олексієм Арестовичем у малій групі (до 10 людей).
  • 20 лютого 19:00-22:00 - відбудеться перша зустріч групи для старту місячного курсу  активного читання книги «Принципи ведення війни» з Олексієм Арестовичем;
  • 27 лютого в 19:00-21:00 - реальна зустріч учасників;
  • 5 березня в 19:00-21:00 - реальна зустріч учасників;
  • 11 березня - відправка есе по прочитаним главам;
  • 20 березня 19:00-22:00 - фінальна зустріч з Олексієм Арестовичем.
Вартість курсу: 1800 грн. Реєстрація: https://goo.gl/forms/KGmkgVGy7wOYsl2u2
Більше про читання: https://cowo.guru/cowo-knygy-principi-vedennja-vijni

Cowo.Книги – це проект, який об’єднує однодумців для спільного читання книжок в малих групах з експертами.

20 лютого, 19:00. Київ, ПеремогаSpace, бульвар Шевченка, 62


0 коментарів

Залишити коментар

avatar