25 Квітня 2024, 11:30 | Реєстрація | Вхід
/ ЛИЦОМ К ЛИЦУ: Ірина Береза, Вадим Козловський - 14 Березня 2019

ЛИЦОМ К ЛИЦУ: Ірина Береза, Вадим Козловський

Категорія: «Події»
Дата: 14 Березня 2019 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Київська публічна бібліотека ім.М.В. Гоголя
Адреса: вул. Велика Васильківська, 136
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 620


Національна спілка фотохудожників України
Art-об`єднання «Kievphotos-Hall 2012»
Київська публічна бібліотека ім. М.В.Гоголя
14 березня 2019  / 18:30

ЛИЦОМ К ЛИЦУ/ творчий вечір
  • Ірина Береза / поезія
  • Вадим Козловський / фотографія (Ukraine)
Київ, Велика Васильківська, 136, Київська публічна бібліотека ім.М.В. Гоголя
Куратор проекту - Valery Leshchynsky
Creative / Art Director в Kievphotos-Hall 2012

«Тільки коли ми віч-на-віч можливий справжній зворотній зв'язок. Ми дуже зайняті, занадто втомлені, занадто багато про що думаємо. Занадто рідко зустрічаємось,
щоб відчути цей зворотний зв'язок, розуміння, поділитися своїми думками у віршах з тими, кому це близько. Або просто цікаво. У будь-якому випадку, я кожен раз прагну опинитися віч-на-віч, щоб зрозуміти, що зв'язок між нами існує.

Творчість - теж обличчя. І в його рисах можна побачити і кращі і гірші якості автора. Як зморшки проступають у рисах обличчя, так і усі події з життя автора,усі його переживання відбиваються у його індивідуальному почерку. Вірші, музика, зображення, так само як і людське обличчя,часом викликають у нас незрозумілі емоції, які згодом складаються у цілісний образ. І буває, людину можна повніше впізнати по тому, що віна пише, ніж за її звичайною щоденною поведінкою. Вдивляйтеся у творчість, вона розповість більше будь-якої біографії.» 
Ірина Береза, поетеса Творча біографія - http://www.bereza.in.ua/ru/left/aboutme/


«15 квітня 1904 році у листі до Еміля Бернара Поль Сезан озвучив один зі своїх найпопулярніших, як зараз говорять, мемів. «Трактуйте природу за посередництвом циліндра, кулі та конуса у перспективних скороченнях». Цей простий, на перший погляд, постулат послужив теоретичною основою для розвитку образотворчого мистецтва та розквіту різноманітний художніх течій на багато років уперед. Рівно через століття, у квітні 2004 році я почав знімати пейзажі, з метою мого персонального вивчення натури, які можна об’єднати загальною назвою «Геометрія краєвиду». У цих пейзажах я втілив своє власне розуміння сказаних Сезаном слів. Попервах я знімав ще на плівку, а з 2006 року, перейшовши на цифру, усі подальшу роботу над проектом проводив саме у цифровому варіанті, так що плівкові кадри так і залишилось невідсканованими. У представленому альбомі частина робіт , що були зроблені з 2006 по 2015 роки. Усього колекція містить близько 100 зображень. На моїх фотографіях зображена переважно земля, - зорана, засіяна, інколи біла, засніжена, або прикрашена кольорами того, що на ній вродило, земля зі слідами перебування людини, - але людей на фотографіях немає, як немає і слідів індустріального впливу на середовище,- стовпів, дротів тощо. Лінії, форми та кольорові площини,- це мої зображувальні засоби, а головна героїня моїх фотографій – Мати - Земля. Цикл «24 засніжені краєвиди» є однією з чотирьох частин колекції.»

Вадим Козловський, фотохудожник, живе і працює у Вінниці.
Один з найвідоміших українських фотографів. Він є членом Національної спілки фотохудожників України з моменту її заснування, а також входить до складу художньої ради. На його рахунку близько 50 проектів у 35 країнах світу. Вінничанин брав участь у численних українських та зарубіжних конкурсах у Франції, Італії, Ірландії, Польщі, Грузії та багатьох інших країнах. У 1997 році був нагороджений почесним званням «Художник Міжнародної федерації фотомистецтва при ЮНЕСКО (AFIAP)».

Партнери проекту:
Національна спілка фотохудожників України, http://photospilka.com/
ART - об'єднання «Kievphotos-Hall», https://www.facebook.com/Photoskievhall/
Київська Школа Фотографії, https://www.photoschool.kiev.ua/
Український Центр Фотомистецтва, http://www.ukrfoto.org/
Творча співдружність Photogrammer - https://photogrammer.media/
Медіа-підтримка – ФотоАфіша, https://fotoafisha.com/


14 березня, 18:30. Київ, Велика Васильківська вулиця, 136


0 коментарів

Залишити коментар

avatar