19 Березня 2024, 12:16 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція «Гастрономічні жарти Середньовіччя» - 8 Лютого 2019

Лекція «Гастрономічні жарти Середньовіччя»

Категорія: «Події»
Дата: 08 Лютого 2019 (П'ятниця)
Час: 19:00
Вартість: 140-160-180 грн.
Місто: Київ
Адреса: Контрактова площа, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 708


У літературі є закономірність: що більше їжі, то смішніше. Гастрономічні образи здатні перетворити трагедію на комедію, проповідь на застільну пісню, а лицарський роман – на анекдот. Та й живопис «не пасе задніх» – для ілюстрації заходу ми викорастали картину Брейгеля «Бійка між Постом та Масницею».

Гастрожарти з’явилися у давньоримській комедії, а в Середньовічній Європі були одними з улюблених сюжетів міських слухачів.

На лекції «Гастрономічні жарти Середньовіччя» літературознавиця Світлана Богданець розкаже про кухонні дотепи, алкогольні пародії, харчові сатири та гастрономічні оповідки.
 
Будемо говорити про те:

  • як пов’язані харчування та сміх,
  • чому сало смішніше за цибулю,
  • звідки взялися жарти про ласунів та чому селянки їдять більше за лицарів.
А також про бенкет із Ноєм та святим Петром, «Отче наш» винолюбців, лицарів у їстівних обладунках, ковбасні будинки, суперечки вина та пива, сороміцьку їжу та кулінарні авантюри ласунів – і це далеко не все!

‼ Реєстрація на сайті ОБОВ`ЯЗКОВА. Вартість: 140 грн – при оплаті попередньо (реквизити повідомимо після реєстрації). при оплаті безпосередньо перед лекцією – 180 грн або 160 грн, якщо у вас є картка КОД.
 
У день лекції оплата не повертається і на інші лекції не переноситься. За винятком тих випадків, коли лекція скасовується або переноситься з вини організаторів.

8 лютого, 19:00. Київ, Контрактова площа, 7


0 коментарів

Залишити коментар

avatar