19 Квітня 2024, 05:56 | Реєстрація | Вхід
/ Ігор Карівець «Крішнамурті: психічна революція» - 24 Листопада 2018

Ігор Карівець «Крішнамурті: психічна революція»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 24 Листопада 2018 (Субота)
Час: 17:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Івано-Франківськ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Незалежності, 31, 3-й поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 780


Книгарня «Є» та видавництво Terra Incognita запрошують на лекцію доктора філософських наук Ігоря Карівця «Крішнамурті: психічна революція», що відбудеться 24 листопада. Початок – о 16:00.

Джидду Крішнамурті (1895-1986) – один із найвідоміших мислителів ХХ ст., який багато спілкувався з людьми на актуальні теми повсякденного життя та проблеми людства (війни, конфлікти, поділи, ненависть тощо). 

Серед тих, хто дискутував із Крішнамурті, всесвітньо відомі імена – письменник Олдос Гакслі, фізик Девід Бом, прем’єр-міністри Індії Джавагарлал Неру та Індіра Ґанді, дослідник міфології Джозеф Кемпбел, філософ Екгарт Толле та інші. Нетиповість філософії Джидду Крішнамурті полягає у тому, що в її основі лежать мотиви як східного світовідчуття (адвайти та дхарми-вінаї – вчення Будди), так і мотиви західного раціоналізму, аналіз функціонування розуму та свідомості окремого індивіда, який шукає свободу: 

«Я не вимагаю від вас віри, не проголошую себе авторитетом. Мені немає чого навчати вас. Я не проголошую ні нової філософії, ні нової системи, ні нового шляху до реальності – бо жоден шлях не веде до реальності, так само, як і до істини... Ви маєте сумніватися у всьому, що людина вважає вартісним та необхідним» («Свобода від знаного»).


Ігор Карівець – доктор філософських наук, доцент кафедри філософії Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», перекладач. У коло наукових інтересів входять проблеми соціальної онтології, постнекласичної науки, філософської антропології, дидактики філософії, філософії свідомості та аналізу повсякдення. У 2018-му році у видавництві Terra Incognita вийшла праця Крішнамурті «Свобода від знаного», яку переклав Ігор Карівець.


Івано-Франківська Книгарня «Є», вул. Незалежності, 31, 3-й поверх. Тел.: (094) 928-31-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar