20 Квітня 2024, 08:51 | Реєстрація | Вхід
/ Лабораторія наукового перекладу: Третя «Критика» - 4 Жовтня 2018

Лабораторія наукового перекладу: Третя «Критика»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 04 Жовтня 2018 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Бібліотека Goethe-Institut в Україні
Адреса: вул. Волоська, 12/4
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 778


4 жовтня ми збираємось о 19.00 в бібліотеці Goethe-Institut в Україні на чергову зустріч «Лабораторії наукового перекладу»Впродовж семінару учасники обговорять український переклад твору І. Канта «Критика сили судження».

Перекладач: Віталій Терлецький
Експерети: Анатолій Єрмоленко, Ігор Бурковський
Модератор: Вахтанг Кебуладзе
Реєстрація не потрібна, вхід вільний

Подія відбудеться за підтримки Кантівського товариства в Україні, Міжнародного фонду «Відродження» та Громадської організації «Інститут ліберального суспільства».


Термінологія третьої «Критики» Імануеля Канта

Хоча Кантова Kritik der Urteilskraft традиційно і зараховується до корпусу «головних» критичних творів філософа, однак порівняно з двома попередніми «Критиками» вона ще й досі залишається на маргінесі досліджень його філософської думки. Значною мірою це зумовлено, здається, змістовими рамцями цієї праці: естетика і телеологія. Щоправда, при ближчому розгляді її тематичний спектр виявляється набагато ширшим. Крім того, сам німецький мислитель розглядав її як завершення своєї «критичної справи», отже планував і розробляв її у питомо систематичній перспективі, що неминуче передбачало певну ревізію вже сформованих засад трансцендентальної філософії. На специфіці деяких понять і термінів третьої «Критики», що вагомі і для самого Канта, і для наступної традиції гуманітарних наук, і буде зосереджена головна увага пропонованого семінару.


Київ, Бібліотека Goethe-Institut в Україні, вул. Волоська, 12/4


0 коментарів

Залишити коментар

avatar