29 Березня 2024, 04:14 | Реєстрація | Вхід
/ Сергій Жадан вирушає з туром із книжкою «Антена» - 8 Вересня 2018

Сергій Жадан вирушає з туром із книжкою «Антена»

Категорія: «Події»
Дата: 08 Вересня 2018 (Субота)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Чернівці
Місце: Літній театр
Адреса: вул. Садова, 1а
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 703


Сергій Жадан вирушає з туром із новою книжкою «Антена».

«Антена» містить 80 нових віршів, написаних автором упродовж останніх двох років. Ілюстрації до збірки зробив харківський художник Гамлет

«Власне, це не зовсім ілюстрації, – резюмує Сергій Жадан, – Гамлет фактично намалював всю книгу. У ній розписаний кожний розворот. Загалом – 150 ілюстрацій на 300 сторінок тексту. Вийшло яскраво й несподівано».

Невідомо, на чому тримається чутливість «Антени», але це 80 спроб упіймати коливання повітря, вловити перетікання в просторі невидимих радіохвиль, відчути на дотик час, у якому ми живемо, яким ми дихаємо, який ми проговорюємо. Час, кожен доторк до якого лишає опік. Час, у якому приватні щоденникові записи можуть виявитися воєнною хронікою, а біблійні історії – ранковими новинами.


За словами Сергія Жадана, «Антена» – це поетичний звіт за останні два роки. Фактично складається так, що цими роками вірші пишуться як своєрідний поетичний щоденник. І «Антена» в такому контексті є органічною складовою трилогії, двома попередніми частинами якої є «Життя Марії» та «Тамплієри». Ці книги краще й читати, на мою думку, в такій послідовності –  вони одна одну доповнюють та розвивають».

Перша презентація книжки відбудеться 8 вересня під час ІХ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz у Чернівцях. Наступні – 14 вересня в Києві, 18 вересня в Харкові, 19 вересня в Одесі й 22 вересня у Львові в рамках Форуму видавців.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar