29 Березня 2024, 16:07 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Хроніки Архео» Агнєшки Стельмашик у Кієви - 21 Червня 2018

Презентація «Хроніки Архео» Агнєшки Стельмашик у Кієви

Категорія: «Події»
Дата: 21 Червня 2018 (Четвер)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 958


Книгарня «Є» та «Видавництво 21» запрошують на презентацію пригодницько-пізнавальної серії Агнєшки Стельмашик «Хроніки Архео», що відбудеться 21 червня.

Ірина Шевченко, яка працює над перекладом серії, представить дві перші книжки «Хронік Архео» – «Таємниця коштовності Нефертіті» і «Скарб Атлантів», а також познайомить з томом «Секрет великого магістра», що побачить світ до кінця літа. Перекладач розповість про пригодницько-пізнавальну книгу як особливо актуальний напрямок дитячої та YA-літератури, познайомить з тенденціями розвитку цього напрямку на європейському книжковому ринку, а також зробить акцент на тому, який ефект має цей напрямок літератури, як впливає на дітей, їхній розвиток, а також як сприяє покращенню комунікації між дитиною і дорослим. 


Головні герої «Хронік Архео» – юні любителі археології та пригод Бартек, Аня, Мері Джейн, Джим, Мартін. Їхні канікули щоразу перетворюються на зустріч з таємницею, захопливу подорож-ребус, сповнену загадкових, цікавих, а часто й небезпечних зустрічей і подій. Під час мандрівок юні дослідники, а разом з ними й читачі, відкривають для себе різні країни, куточки світу, про які, дійшовши до останньої крапки, читач знатиме все.

Аґнєшка Стельмашик оповідає ненав’язливо, легко, з повагою та любов’ю до своїх читачів. Обрана нею форма пригодницько-пізнавальної книжки – це один із найбільш звичних форматів рецепції та осмислення інформації для сучасних дітей та підлітків: тут є пригода, гра, цікава історія, яскраві ілюстрації, багато додаткового матеріалу, який спрацьовує за принципом гіперпосилань. Книга зібрана з багатьох деталей: карти, схеми, таблиці, інформативні вставки, малюнки різних предметів з їхніми назвами, жуки, птахи тощо (ілюстратор Яцек Пастернак захопився не на жарт). 


«Хроніки Архео» – це ідеально поєднані та продумані форма й зміст, адже Аґнєшці Стельмашик, як і будь-якому сучасному дитячому письменнику, доводиться працювати в умовах непростої конкуренції. Але їй навіть вдається перемагати. «Справді, нині нелегко зацікавити молодих читачів літературою, – ділитьсяч Аґнєшка Стельмашик. – Складніше конкурувати з іграми та всілякими ґаджетами. Тому велику радість приносять мені діти, які пишуть мені, діляться враженнями від прочитання моїх книжок. Я також щаслива, коли на авторських зустрічах батьки кажуть, що завдяки «Хронікам Архео» їхні діти підхопили читацьку бацилу, полюбили читати і щоразу беруться за інші книги, хоч раніше неохоче це робили. Тоді я відчуваю величезне задоволення».

Ірина Шевченко, Дитяче арт-видавництво «Чорні вівці», «Видавництво 21», книгарня «Є» запрошують 21 червня усіх, хто любить пригоди, таємниці, відкриття, терпіти не може пасивного відпочинку і читання, від якого хилить до сну, тих, для кого читання досі є інопланетною територією, а також тих, хто ще не спланував свої літні вакації.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar