26 Квітня 2024, 17:04 | Реєстрація | Вхід
/ Ірина Ігнатенко «Дитинство дітей-селян» у Дніпрі - 27 Квітня 2018

Ірина Ігнатенко «Дитинство дітей-селян» у Дніпрі

Категорія: «Події»
Дата: 27 Квітня 2018 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Дніпро
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 883


Дніпровська Книгарня «Є» та видавництво «Інтелектуальна книга» запрошують на відкриту лекцію Ірини Ігнатенко «Дитинство дітей-селян середини ХІХ – поч. ХХ ст. або критичний погляд на старі теми у галузі етнографії дитинства».

Під час доповіді увага лекторки буде сфокусована на т.зв. «незручних темах» при дослідженні етнографії дитинства у традиційній культурі українців. Зокрема, йтиметься про недогляд, побиття, раннє залучення дітей до важкої фізичної праці, наймитування та ін. Буде зроблена спроба проаналізувати та пояснити такого роду практики; з’ясувати зміни, що відбулися в ставленні до дітей та дитинства останнім часом. Лекція присвячена перевиданню репринтної книги «Дитина у звичаях та віруваннях українського народу» Марка Грушевського та Зенона Кузелі. 


Ірина Ігнатенко – кандидатка історичних наук, доцентка кафедри етнології  та краєзнавства КНУ імені Тараса Шевченка, етнологиня, видавчиня, письменниця. Авторка ряду книг, серед яких: «Жіноче тіло у традиційній культурі українців», «Чоловіче тіло у традиційній культурі українців», «Шлюбно-сімейні стосунки у традиційній культурі українців», «Етнологія для народу», «Народна медицина та магія українців» та інші.


Дніпровська Книгарня «Є», вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі). Тел.: (056) 732-13-92


0 коментарів

Залишити коментар

avatar