26 Квітня 2024, 05:41 | Реєстрація | Вхід
/ «Вбивство п’яної піонерки» Сергія Оксеника в Києві - 17 Квітня 2018

«Вбивство п’яної піонерки» Сергія Оксеника в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 17 Квітня 2018 (Вівторок)
Час: 17:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Наукова бібліотека НаУКМА
Адреса: вул. Григорія Сковороди, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1074


Старий Лев запрошує на першу презентацію детективного роману Сергія Оксеника «Вбивство п’яної піонерки». Зустріч відбудеться у вівторок, 17 квітня, о 17:00 в Науковій бібліотеці НаУКМА (вул. Григорія Сковороди, 2), у залі 5. Ви дізнаєтесь на презентації про те, звідки з’явилася історія про селище Варварка на Миколаївщині, чи є у героїв прототипи та що насправді хотів розповісти про радянське дитинство автор. Вигадуватиме питання професор літературознавства Володимир Моренець. Вхід вільний.

Роман розповідає про несподівано тихе село Варварка, що стає центром загадкових подій, сплетених у кримінальний клубок, який доведеться розплутувати героям роману. За злочином стоїть не лише людина, за злочином — радянська система, безнадійно загрузла в брехні. Хто ж залишається по-справжньому чесними, то це діти, приречені невпинно дорослішати в непростому, зрадливому світі дорослих. Це роман про маленьку людину на тлі доби, про дружбу, про стосунки в родині, яка так само підлягає впливу системи.

«Вбивство п’яної піонерки» — це свого роду квиток на 3D-фільм про життя кінця 1950-х, густо насичений запахами, звуками, плюскотом ріки, шурхотом босих ніг по річковому піску. Так ніби відкривається вікно в далеке минуле (а для молодого читача — в минуле батьків і дідусів), а звідти — запахи дитинства, смажених бичків, печеної картоплі, розпеченого пилу, зелених сусідських яблук.


«Вбивства п’яної піонерки» - це:

  • багацько жартів, трішки ностальгії та щонайменше дві детективні історії;
  • історія про хитке радянське правосуддя та крадійство курей у Варварці;
  • роман про дитинство Вовки та Юрки у загадковому і дуже звичному селі на Миколаївщині.
Сергій Оксеник про потенційного читача роману: 

«Досвідчений читач рідко купується на вказівку на кшталт "Книжка для дітей похилого віку”. Він сам, читаючи, дуже швидко, хоч подеколи й підсвідомо, намацує в тексті концепцію адресата і робить її ще одним інструментом у розумінні тексту. Адресат не заважає читанню так, як, наприклад, бездарність, занудство, повчальність і політична доцільність. А недосвідчений читач, він...». 



Сергій Оксеник — український письменник. Справжнє ім’я – Сергій Іванюк. З 1991 року – у виконавчій дирекції з відродження Києво-Могилянської академії. Створював факультет гуманітарних наук, з 1992 року був його деканом, а з 1996 до 2000 рр. – ректором Національного університету «Києво-Могилянська академія». Тепер працює доцентом кафедри літературознавства. Водночас є головним редактором журналу для підлітків «Однокласник» (з 2005 р.). Автор трилогії «Лісом, небом, водою», яка витримала вже чимало видань, загальний тираж проданих книжок – понад 25 тис. примірників.

Володимир Моренець — український літературознавець, доктор філологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка (1996). Член Спеціалізованої ради Інституту літератури НАНУ, віце-президент Асоціації українських письменників, член редколегій журналів «Слово і Час», «Сучасність», газети АУП «Література плюс».


17 квітня. Початок о 17:00. Київ, Наукова бібліотека НаУКМА, Григорія Сковороди, 2


0 коментарів

Залишити коментар

avatar