20 Квітня 2024, 04:15 | Реєстрація | Вхід
/ Мартін Гайдеґер. Екзистенційна аналітика Dasein - 7 Квітня 2018

Мартін Гайдеґер. Екзистенційна аналітика Dasein

Категорія: «Події»
Дата: 07 Квітня 2018 (Субота)
Час: 15:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 891


Книгарня «Є» та Club of Creative Philosophy запрошують на дискусійний філософський клуб і чергову розмову про філософію Мартіна Гайдеґера «Екзистенційна аналітика Dasein», що відбудеться 7 квітня. Початок – о 15.00.

«Питання про буття це завжди одночасно також питання про сенс буття», не втомлюється повторювати Гайдеґер на початку своєї найвідомішої праці «Буття та час». Чи не є проблема сенсу буття найскладнішою, але ймовірно також найшляхетнішою з тих, які філософія може перед собою ставити? Тисячоліттями геніальні мислителі розробляли онтологічні проекти, проблематизуючи існуюче взагалі та його сенс. Філософи аналізували та оприявнювали категорії сущого або категорії розуму та за їх допомогою намагалися систематизувати та пояснити доступний нам в пізнанні світ.


Та неможливо досвідчувати буття, не досвідчуючи буття людини (Dasein), зазначає Гайдеґер, адже саме в нашому безпосередньому бутті ми маємо доступ до того, що є буття взагалі. Категорії буття людини – це екзистенціали. Отже саме через екзистенійну аналітику людського буття (Dasein) лежить шлях до прояснення онтологічних питань. Що означає, що субстанція людини – це екзистенція, та як Гайдеґер доходить думки, що сенс буття – це час, ми поговоримо на наступній зустрічі в суботу.


Київська Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46. Телефон: (044) 337 97 72


0 коментарів

Залишити коментар

avatar