19 Березня 2024, 12:29 | Реєстрація | Вхід
/ Святкування 10-річчя літературної студії «87» - 31 Березня 2018

Святкування 10-річчя літературної студії «87»

Категорія: «Події»
Дата: 31 Березня 2018 (Субота)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Тернопіль
Місце: Bunkermuz
Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 1
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 842


10 років 87! 31 березня о 19:30 в галереї Бункермуз Літературна студія «87» відсвяткує своє десятиріччя від дня створення!

За час функціонування, Літературна студія «87» стала помітним явищем у тернопілському та всеукраїнському просторі.

У заході візьмуть участь засновник та керівник студії, колишній викладач ТНПУ, колишній член НСПУ, дійсний поет, видавець та перекладач Юрко Завадський, а також можливо, учасники 87: Наталя Голодюк, Василь Колісник, Мар'яна Судова, Сашко Бугаєнко, Юлія Валах, Богдан Боденчук, Михайло Года, Юлія Бабак, Юрко Матевощук, Роман Воробйов, Марта Томахів, Максим Мукомела, Микола Шпаковський, Світлана Андріїшина, Юрій Вітяк, Ірина Розвадовська, Олеся Тенюх, Марія Мастикаш, Тетяна Колеснік і ще той, і той, і інший, і той самий, з рештою хтось таки прийде...

У програмі поетичні читання, поетичні читання, поетичні читання, поетичні читання, поетичні читання та ще поетичні читання авторів студії, розмови, розповіді, диспути, обговорення, дискусії, публічне словоблудство та багато іншого! 


Літературна студія «87» – формація, заснована поетом Юрієм Завадським 1 квітня 2008 року в Тернополі. Після видання серії книг «Покоління 87», до якої увійшли тексти Наталії Голодюк «Шовк. Варіації матерії», Марти Томахів «*», Василя Колісника «21», Юрія Матевощука «Прототип», Юлії Бабак «Озії», у видавництві «Крок» побачив світ другий том «Антології 87» .

За час існування Літературної студії «87» її учасники провели кілька перформансів та чимало відкритих читань у Тернополі та за його межами. Особливо варто відзначити читання-марафон у тернопільських школах задля популяризації літератури серед старшокласників. Це був спільний проект з Форум Видавців. Студія співпрацює з іншими схожими мистецькими об’єднаннями по всій Україні, брала участь у багатьох мистецьких фестивалях, а з 2010 року є постійним учасником Львівського літературного фестивалю. Також у доробку студійців близько десяти відео- та фото-поезій, і деякі з них відзначені на різноманітних конкурсах.

У 2013 році студія офіційно припинила свою діяльність.

31 березня. Початок о 19:30. Тернопіль, Bunkermuz, бульвар Тараса Шевченка, 1


0 коментарів

Залишити коментар

avatar