28 Березня 2024, 22:41 | Реєстрація | Вхід
/ «Навісні пісні» Артема Полежаки | Хмельницький - 20 Березня 2018

«Навісні пісні» Артема Полежаки | Хмельницький

Категорія: «Події»
Дата: 20 Березня 2018 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Хмельницький
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Проскурівська, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1050


Книгарня «Є» і видавництво «Люта Справа» запрошують на презентацію збірки Артема Полежаки «Навісні пісні», яка відбудеться 20 березня за участю автора. Початок – о 18.00.

«Камасутра», «Майн кампф» і кримінально-процесуальний кодекс в одному томику. Коротка інструкція з виживання з використанням усіх методів, способів і засобів. Правила життєвого руху у вільному трактуванні, дозволеному і недозволеному. Корисні копалини, які рідко добуваються в Україні. Розбомблені сцени, розірвана публіка, висмоктані соки з сердець. Це майже цілковитий солд-аут за тиждень після виходу першої книжки, і, так, це трошки поза межами реального і раціонального. Це знову вигулькнув з харківських нетрів поет без правил Артем по імені Полежака.


«Навісні пісні» — друга книга поета, який працює безпосередньо з реальністю, тією реальністю, що починається одразу за дверима квартири: падає на голови з балконів, прилітає в мармизи чиїмись кулаками, нахабно ворушиться в трусняках, нявкає хазяйськими кошенятами, сохне простирадлами у дворі, бздить солярою і бухає до ранку. Вона любить, страждає, потерпає, кайфує, тікає, ломиться, куди не запрошували, вшивається, продає на базарі, краде й дарує.

Полежака фіксує все це в просторі й часі, обробляє на точному поетичному верстаті, переробляє на твір мистецтва, увічнює словом. Він, як ніхто інший, ідеально балансує між страшним низовим фольклором і справді високою поезією, поєднує їх у напрочуд монолітних формах і жбурляє все це зі сцени, мов полкова катапульта, — далеко й точно в ціль.


Артем Полежака народився 1975 року. Переможець чисельних чемпіонатів зі слем-поезії (Київ, Хмельницький, Миколаїв, Харків і т.д.) Постійний ведучий концертів і провокативних акцій («Київська Барикада», «Житомирська Барикада», «День Незалежності з Махном» та ін.). Лауреат Міжнародної літературної премії ім. Олеся Ульяненка. Автор текстів пісень «Kozak System», Ореста Лютого, «Барабас», «Телері», «Бумбокс». Перша збірка «Стіхи о жизні» побачила світ у 2016 році.


Хмельницька Книгарня «Є», вул. Проскурівська, 2. Тел.: (0382) 709 792


0 коментарів

Залишити коментар

avatar