18 Квітня 2024, 21:16 | Реєстрація | Вхід
/ «Травам не можна помирати» Степана Процюка | Київ - 4 Жовтня 2017

«Травам не можна помирати» Степана Процюка | Київ

Категорія: «Події»
Дата: 04 Жовтня 2017 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Буква»
Адреса: вул. Б. Хмельницького, 3-Б, 2-ий поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1269


4 жовтня у Києві відбудеться презентація новинки видавництва «Легенда» - психологічного роману Степана Процюка «Травам не можна помирати». Модератор: Олексій Сінченко. 

«Травам не можна помирати»  новий психологічний роман Степана Процюка, який побачив світ у видавництві «Легенда» до Форуму видавців у Львові. Степан Процюк вирішив заінтригувати читачів і розповісти дещо цікаве про свій твір.


Про що цей роман?

«Я намагався зобразити в романі всі суперечності людської душі. Все, про що говорив у ньому, проживав внутрішньо. Текст писався майже три роки. Кожен із цих героїв – якоюсь мірою і автор. Мені було дуже важливо подати час майже незрозумілих для нинішньої доби тодішніх конфліктів та катастроф у людській душі. Навіть у 70-х роках, попри задушення української мови та знищення українського мислення, основна маса людей не задумувалася над такими колізіями, вона жила й була по-своєму щаслива, і лунали тоді популярні пісні Майї Кристалінської: «Отчего на душе мне так светло  оттого, что ты идешь по переулку» тощо. І не тільки Кристалінської, бо частина радянської естради все-таки пропагувала людяність. І більшість людей не сприймала трагічно тодішнє життя. Тільки окремі розуміли ці речі, і з цими окремими система безпощадно розправлялася. Фактично мій роман про цих окремих».

Для кого цей роман?

«Травам не можна помирати»  твір, пристосований для широкого читацького загалу. Як на мене, його здатна сприйняти будь-яка людина, яка читає книги. Це не є розважальне чтиво, але й не ребуси та лабіринти. Кожен може знайти в моєму романі з кількома сюжетними лініями те, що йому ближче». Обкладинку до книжки створила художниця Христина Стринадюк. Приходьте на презентацію книжки  і дізнаєтеся про неї набагато більше! 


Степан Процюк  сучасний український письменник-інтелектуал, якого вважають одним із найконтроверсійніших. Народився 13 серпня 1964 року в селі Кути Бродівського району (нині — Буського району) на Львівщині в сім'ї політв'язня. Закінчив Івано-Франківський педінститут та аспірантуру Інституту літератури НАН України. Кандидат філологічних наук. Викладає сучасну українську літературу в Прикарпатському університеті (Івано-Франківськ). Одружений, має двох синів. Від 1995 до 2017 року був членом Національної спілки письменників України. Літературна біографія Степана Процюка розпочалася 1991 року з літгурту «Нова деґенерація», куди він входив разом із Іваном Андрусяком та Іваном Ципердюком. Автор збірок віршів («На вістрі двох правд», «Апологетика на світанку»), есеїв («Лицарі стилосу і кав'ярень», «Канатоходці», «Аналіз крові»), романів («Інфекція», «Жертвопринесення», «Тотем», «Троянда ритуального болю», «Руйнування ляльки» , «Маски опадають повільно», "Десятий рядок", "Під крилами великої Матері" та ін.), книжок для підлітків («Марійка і Костик», «Залюблені в сонце», «Аргонавти», «Варвари», «Сорок цистерн любові»). Має нагороду "Золотий письменник України".


4 жовтня, 18:30. Вхід вільний
Київ, Книгарня «Буква», вул. Б. Хмельницького, 3-Б, 2-ий поверх (метро «Театральна»)
Подія у Фейсбуці: http://facebook.com/events/121222051849604


0 коментарів

Залишити коментар

avatar