19 Квітня 2024, 17:10 | Реєстрація | Вхід
/ «Українська публічна теологія» архімандрита Кирила - 5 Липня 2017

«Українська публічна теологія» архімандрита Кирила

Категорія: «Події»
Дата: 05 Липня 2017 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 778


Вінницька Книгарня «Є» та видавництво «Дух і Літера» запрошують на презентацію книжки архімандрита Кирила (Говоруна) «Українська публічна теологія», яка відбудеться 5 липня за участю автора. Початок – о 18.00. Модератор – Назарій Давидовський.

Публічна теологія є дисципліною, що швидко набуває розвитку у провідних академічних осередках світу. Її науковий інструментарій якнайкраще пасує для аналізу українських реалій після Революції Гідності. Саме подія Майдану перебуває у фокусі книги: Майдан як поштовх до виникнення оригінальної української публічної теології, яка не зводиться до вивчення західного досвіду, а й пропонує власний погляд як на українську ситуацію, так і на світові тенденції.

Книга отця Кирила є збіркою текстів, які раніше виходили різними мовами у різних світових виданнях. Зібрані разом, вони утворюють повноцінну книгу з тяглістю думки і аргументації та окреслюють контур української публічної теології як дисципліни, що поєднує у собі традиційне християнське богослов’я, релігієзнавство, соціологію релігії, політологію та філософію.


Архімандрит Кирило (Говорун) – архімандрит, PhD, кандидат богослов'я, старший викладач Стокгольмської школи теології, старший науковий співробітник Центру дослідження релігії факультету філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, науковий співпрацівник Єльського (2012—2014) та Колумбійського університетів (США). Автор численних книг та статей з теології, опублікованих десятками мов світу.


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar