28 Березня 2024, 13:50 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги спогадів Марії Савчин «Тисяча доріг» - 15 Червня 2017

Презентація книги спогадів Марії Савчин «Тисяча доріг»

Категорія: «Події»
Дата: 15 Червня 2017 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: вул. Володимирська, 2
Адреса: Національний музей історії України (НМІУ)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 779


У четвер, 15 червня, запрошуємо на презентацію нового видання спогадів Марії Савчин «Тисяча доріг» від видавництва «Смолоскип».

У презентації візьме участь автор передмови до нового видання книжки - директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. А уривки з твору зачитають молоді українські поетки.

Марія Савчин («Марічка») з 1944 до 1953 рр. перебувала у підпіллі. Дружина Василя Галаси («Орлана»), заступника Провідника ОУН Закерзонського краю, а з 1948 р. — Провідника ОУН Волині й Полісся, вона зустрічалася з багатьма повстанцями, виконувала відповідальні доручення, не раз опинялася в трагічних ситуаціях, коли вирішувалася не тільки її доля, а й доля товаришів по боротьбі.

Про бачене та пережите «Марічка» розповіла у своїх мемуарах, прагнучи максимально правдиво зобразити життя та боротьбу ОУН і УПА зсередини. «Я почувала, — писала вона, — що доля недаремно привела мене, останнього живого свідка, у вільний світ. Вона наклала на мене важкий обов’язок — зберегти пам’ять про нашу визвольну боротьбу, особливо в кінцевий її період. Я мала все розказати й, більше того, — записати».


На презентації можна буде придбати видання.
15 червня, о 18:30. Київ, Національний музей історії України (НМІУ), вул. Володимирська, 2. 
Просимо перед лекцією попередньо зареєструватися за формою https://goo.gl/ZPXKQM

Вхід до музею на презентацію - 10 грн.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar