20 Квітня 2024, 05:25 | Реєстрація | Вхід
/ Дмитро Архірейський «Махновщина: міфічна та реальна» - 9 Червня 2017

Дмитро Архірейський «Махновщина: міфічна та реальна»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 09 Червня 2017 (П'ятниця)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Дніпро
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 997


Дніпровська Книгарня «Є» запрошує на лекцію Дмитра Архірейського «Махновщина: міфічна та реальна», яка відбудеться 9 червня. Початок – о 18.30.

Махновщина – буремна та неоднозначна доба в історії дніпровського краю періоду визвольних змагань. Оповитий багатьма упередженнями він породжує одвічне коло проблем. На жаль, сьогодення не може похвалитися цілковитою обізнаністю, а тому міфотворчість і кінематограф у чомусь продовжує навіювати стереотипи минулого. Не дивно, що й досі у свідомості людей може існувати декілька образів махновця – чи то анархіста, чи то розбійника-бандита. Та мало хто уявляє всю панораму подій, що зазнав тодішній Катеринослав. Хто з ким, за що і врешті-решт як воював? Які історії «махновського» життя залишив сучасний Дніпро? Про це йтиметься на лекції Дмитра Архірейського.

Дмитро Архірейськийдоктор історичних наук, професор кафедри східноєвропейської історії Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, автор книжки «Махновська веремія. Тернистий шлях Революційної повстанської армії» (Темпора).


Дніпровська Книгарня «Є», вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі). Тел.: (056) 732-13-92


0 коментарів

Залишити коментар

avatar