25 Квітня 2024, 00:35 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Романа Коваля в Останній Барикаді - 19 Березня 2017

Презентація книжки Романа Коваля в Останній Барикаді

Категорія: «Події»
Дата: 19 Березня 2017 (Неділя)
Час: 13:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: гастрономічний простір "Остання Барикада"
Адреса: Майдан Незалежності, 1
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: alatyrka
Кількість переглядів: 1097


В бібліотечці Історичного клубу "Холодний Яр” (у серії "Українська воєнна мемуаристика”) вийшла книга 8 – "Чорні перемагають. Спомини про прадідів козацтва 72-ї бригади”. Редактор-упорядник Роман Коваль. Видавець – "Українська видавнича спілка ім. Юрія Липи”.

У спогадах козаків та старшин Армії УНР розповідається про збройну боротьбу за Українську державу в 1918 – 1920 роках, про бої полку Чорних запорожців з більшовиками і денікінцями. Епіграфом до книжки стали слова легендарного командира полку Чорних запорожців Петра Дяченка – "Сміливі завжди мають щастя”. 

Основу книжки складають спогади командира полку Петра Дяченка, сотників Валентина Сім’янціва і Бориса Монкевича, командарма Михайла Омеляновича-Павленка, одного з наймолодших чорношличників Лавра Кемпе, кулеметника Петра Первухина, чотаря Галицької армії Володимира Левицького, гарматника Чорного полку Дмитра Ґонти і кіннотника Івана Цапка. 

"Чорношличники були неперевершеним зразком, прикладом, вартим наслідування, – писав півстоліття тому історик Лев Шанковський. – "Оселедці” (так ми називали своїх наддніпрянських бойових друзів з Чорного полку) відзначались особливою відвагою, погордою смерті, вмінням постояти за друзі свої у потребі”. 

Передмова, післямова, біографічні довідки – Романа Коваля. Опубліковано також і новели Романа Коваля "Криваве весілля під Вознесенськом”, "Гриць не боявся смерті”, "Романтик Валентин Сімянців”. 


Коли: 19 березня, 12:00. Бронювання столиків: 068 907 1991
Де: арт-гастрономічний простір "Остання Барикада", біля Лядських воріт 
Сторінка події на Facebook: http://facebook.com/events/1691105737855552/ 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar