26 Квітня 2024, 04:20 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Тімоті Снайдера «Чорна земля» - 14 Березня 2017

Презентація книги Тімоті Снайдера «Чорна земля»

Категорія: «Події»
Дата: 14 Березня 2017 (Вівторок)
Час: 20:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: кафе «Druzi»
Адреса: вул. Велика Васильківська, 49А
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 962


14 березня в кафе «Druzi» в рамках проекту «Книга у звільнені міста» відбудеться презентація книги історика Єльського університету Тімоті Снайдера «Чорна земля. Голокост як історія і застереження». Український переклад вийшов в 2017 році у/та завдяки видавництву «Medusa books».

«Для Медузи це важливий проект з двох причин: по-перше, це фундаментальна праця про Голокост, який лишається в Україні непропрацьованою темою, і про Другу світову загалом, по-друге, Снайдер у досить несподіваний спосіб актуалізує структурні причини Голокосту, пов'язуючи їх, наприклад, з екологічним фактором, показуючи при цьому, що політична логіка Гітлера може й сьогодні знайти придатний ґрунт для розростання, що глобальна нерівність і кліматична тривожність здатна породжувати геноциди, і головне - автор пише не лише про ризики, але й про фактори захисту від таких загроз. Тож «Чорна земля» - це видання історичне і політичне.» - розповідає редактор «Medusa books» Катерина Міщенко.


Окрім презентації книги «Чорна земля» відбудеться презентація ще двох книжок видавництва «Medusa books»:

«Крихка імперія: як Росія полюбила та розлюбила Владіміра Путіна» (2015) британського журналіста Бена Джуди, який провів дитинство у Східній Европі. Його книжка «Крихка імперія», вперше опублікована 2013 року (Yale University Press), є результатом подорожі сучасною Росією, під час якої автор спілкувався з високопосадовцями та представниками найзлиденніших прошарків суспільства, про існування яких у Кремлі воліють не згадувати. Журналіст показує реалії держави очима громадян, які перебувають, хоч і на різних осях, у єдиній системі координат.

«Київська книжка/The Book of Kyiv» (2015) - це проєкт кураторів і учасників бієнале «Київська школа», який відбувався восени 2015 року. Це своєрідний путівник містом, створений довкола культурних та освітніх інституцій, у яких відбувалися виставки, лекції, публічні дискусії. За задумом авторів, Київ мав стати для відвідувачів не лише місцем проведення бієнале, але й його змістом. Спроєктований у книжці маршрут намагається схопити Київ тут і тепер: його постійну, часто незриму основу; новочасні зміни, спричинені революцією та війною; відкритість східноевропейської столиці до різних версій майбутнього. (Нагорода).

Презентуватимуть книги:

  • Катерина Міщенко - головний редактор «Medusa books»
  • Станіслав Мензелевський - член редакційної колегії «Medusa books»
  • Модерує Тетяна Безрук
Проект «Книга у звільнені міста» є волонтерською ініціативою та збирає книги у звільнені міста та села на сході України. Під час презентації книжок ви можете приносити книги, які хотіли б, щоб були передані на схід.

Будь ласка зареєструйтеся, щоб організатори розрахували кількість місць https://docs.google.com/forms/d/1Cgcm2FjA42iu6OvTMZrJJqGaOcYIeRu1QRJa1SPsDak/edit.


14 березня, 19:00. Київ, кафе «Druzi», вул. Велика Васильківська, 49А.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar