25 Квітня 2024, 18:51 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова про Історичний роман у Книгарні «Є» - 15 Лютого 2017

Розмова про Історичний роман у Книгарні «Є»

Категорія: «Події»
Дата: 15 Лютого 2017 (Середа)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 966


Київська Книгарня «Є» та портал літературної критики «ЛітАкцент» запрошують на дискусію «Історичний роман: машина часу чи казки для дорослих?», яка відбудеться 15 лютого. Початок – о 18.30. Учасники: Ніна Бернадська, Анатолій Шпиталь, Валентин Тарасов, Ірина Даневська. Модераторка – Юлія Джугастрянська.

Історичний роман як жанр виник у ХІХ столітті і міцно посів свою невелику, однак цінну нішу. Скажімо, Вільям Голдінг отримав свого Booker Prize саме за історичний роман «Ритуали плавання», а загалом за всю історію цієї премії 7 історичних романів ставали переможцями року, і ще 4 рази у змаганні перемагали романи про події ІІ Світової війни. До речі, чи належать такі твори до історичних? Чи це надто свіжі події?

Чому ми читаємо історичні романи? Скільки їх є в Україні, які вони і про що? Скільки історії, а скільки вигадки в історичному любовному романі або детективі? Історичні романи в руках у школярів – це шкодить чи допомагає вивчати історію? Як історія може об’єднувати людей? І що, зрештою, почитати, щоб краще знати, хто ми, звідки прийшли і куди йдемо?

Спробуємо разом знайти відповіді. Приходьте!

Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar