19 Квітня 2024, 13:40 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція Тамари Гундорової «Апокаліпсис Учора» - 14 Січня 2017

Лекція Тамари Гундорової «Апокаліпсис Учора»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 14 Січня 2017 (Субота)
Час: 16:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: PinchukArtCentre
Адреса: вул. Велика Васильківська, 1/3-2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1282


У суботу, 14 січня, о 15:00 PinchukArtCentre запрошує на лекцію Тамари Гундорової «Апокаліпсис Учора: (пост)комунікація, література і Чорнобиль» у рамках виставки «ПАРКОМУНА. Місце. Спільнота. Явище».

Рання пострадянська уява 1980-тих сприймала реальність після Чорнобиля як таку, що розгортається вже після Апокаліпсису. Основним сюжетом стає перерване спілкування та відсутність порозуміння між я-ти-вони, між минулим і сучасним, а також вростання людини у травму.

Як зазначає літературознавиця, член-кореспондент НАН України Тамара Гундорова, спроби налагодження спілкування блокуються, а реальність вислизає й підмінюється апокаліптичним або богемним кічем. Народжується особливий феномен посттоталітарної культури – (пост)комунікація, що є імітацією спілкування, сублімацією, скерованою на саму себе.


Під час лекції у PinchukArtCentre Тамара Гундорова спробує відповісти на питання, який смисл такого постапокаліптичного Чорнобильського повідомлення і про що воно говорить?

Тамара Гундорова – літературознавиця, член-кореспондент НАН України, завідувачка відділу теорії літератури Інституту літератури ім. Шевченка НАН України. Останні книжки – «Кітч і література» (Київ, 2008), «ПроЯвлення слова. Дискурсія раннього українського модернізму» (Київ, 2009, 2-ге вид.), «Післячорнобильська бібліотека. Український літературний постмодернізм» (Київ, 2013, 2-ге вид.) та «Транзитна культура. Симптоми постколоніальної травми»(Київ, Грані-Т, 2013. – 546 стор.).

Захід відбудеться на 5-му поверсі в Освітній кімнаті (будь ласка, використовуйте ліфт). Участь безкоштовна. Реєстрація: https://goo.gl/forms/duMEo0NSsdpOvWw63

14 січня. Початок о 15:00. Київ, PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська, 1/3-2


0 коментарів

Залишити коментар

avatar