29 Березня 2024, 01:37 | Реєстрація | Вхід
/ «Есеїстика у пошуках джерел» Марка Роберта Стеха - 19 Грудня 2016

«Есеїстика у пошуках джерел» Марка Роберта Стеха

Категорія: «Події»
Дата: 19 Грудня 2016 (Понеділок)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1321


Книгарня «Є», видавництва «Пенмен» та «А-ба-ба-га-ла-ма-га» запрошують на презентацію книжки Марка Роберта Стеха «Есеїстика у пошуках джерел», яка відбудеться 19 грудня за участю автора. Початок – о 18.30. Учасники: Марко Роберт Стех, Тамара Гундорова, Микола Рябчук, Іван Малкович, Кость Москалець, Юрій Буряк. 

Марко Роберт Стех – українсько-канадський літературознавець та письменник, творчий працівник телебачення, театру й кіно, організатор освітніх і видавничих програм. Народився в Любліні і Польщі, із 1982 живе в Торонті (Канада). Доктор славістики і магістер інженерії. Працює в Канадському інституті українських студій: директор видавництва КІУС, менеджер «Енциклопедії України в інтернеті», англомовного видання «Історії України-Руси» Михайла Грушевського. Викладає історію української культури в Йоркському університеті «Торонто». Автор філософського роману-лабіринту «Голос» та експериментального роману «Невмирущі». Відомий своїми дослідженнями української літератури, зокрема творів Ігоря Костецького та Емми Андієвської, і драматургії Миколи Куліша.

«Есеїстика у пошуках джерел» містить, передовсім, витончені літературознавчі есеї, присвячені знаковим постатям української літератури ХХ ст., доповнені полемічними текстами, добіркою розмов та інтерв’ю автора.

Марко Роберт Стех демонструє у есеях широту історіософського погляду на проблеми української культури, історії, суспільної думки та літератури. Йому вдається розглянути явище національної культури на тлі загальносвітових тенденцій і культурно-сторичних явищ. Творчість досліджуваних літераторів він аналізує в контексті суспільних викликів свого часу, акцентуючи увагу на тих проблемах, які зазвичай обминало офіційне літературознавство. У цьому новаторство автора і переваги перед іншими культурологами та есеїстами.


Київська книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Вхід вільний.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar