25 Квітня 2024, 03:22 | Реєстрація | Вхід
/ Максим Гах презентує «П’ятий парк» у Києві - 12 Грудня 2016

Максим Гах презентує «П’ятий парк» у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 12 Грудня 2016 (Понеділок)
Час: 19:30
Вартість: Вхід: вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Спаська, 5, м. «Контрактова площа»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1077


Київська Книгарня «Є» та видавництво «Discursus» запрошують на презентацію роману-антиутопії Максима Гаха «П’ятий парк». Зустріч відбудеться у понеділок, 12 грудня. Початок – о 18:30. Модерує Анастасія Левкова.

Максим Гах – нове ім’я у нашому літературному процесі, і його дебютний роман «П’ятий парк» явище теж по-своєму нове. Нове у тому сенсі, що потрапляє воно в досі мало окреслену нішу на стику жанрової та серйозної, високої літератури (fiction та literature у англо-американській традиції), ввібравши у себе без перебільшення найкращі риси обох.
Роман багатошаровий, поліфонічний та не піддається однозначному трактуванню (що в даному випадку є швидше його плюсом). Він пропонує як мінімум кілька прочитань.


Роман про таємну змову – один із небагатьох жанрів, який надається до картографії реальності. З одного боку, тут змова; а де змова – там і а) великий бізнес, і б) людська взаємодія; з іншого боку – обов’язкова утопія з виявлення незахоплених змовою територій. Будь-який «роман змови» – це фінансова аналітика. Еко-тероризм за Гахом (той самий «п’ятий парк») – це якраз і є докапіталістичний простір, буквально успадкований від соціалістичної утопії… Це книжка не про пригоди нанороботів у каналізації. Це авантюри грубих фінансових потоків.
Ганна Улюра

Тривожне передчуття незнаного майбутнього; передчуття катаклізму, врешті решт. Уся атмосфера роману чітко вписується у канву часу, який закинув до божевільної круговерті таких яскравих і часом таких трагічних подій усіх нас, усіх тих, хто звикли вважати себе маленькими людьми, випадковими спостерігачами грандіозного дійства Життя.
Антон Ткачук


Київська Книгарня «Є», вул. Спаська, 5, м. «Контрактова площа». Тел.: (044) 351 13 38


0 коментарів

Залишити коментар

avatar