20 Квітня 2024, 03:42 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація спогадів гетьмана Скоропадського - 7 Грудня 2016

Презентація спогадів гетьмана Скоропадського

Категорія: «Події»
Дата: 07 Грудня 2016 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Клуб «Наш Формат»
Адреса: пров. Алли Горської, 5
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2166


7 грудня у київському Клубі «Наш Формат» відбудеться презентація книги спогадів гетьмана Павла Скоропадського.

Разом з Віталієм Гайдукевичем та Миколою Климчуком — поговоримо про епоху змін, на яку припало правління Скоропадського. Чому спроба побудови незалежної Української Держави закінчилась провалом? Чому епоха змін, яку наближали революціонери всіх мастей, перетворилася на апокаліпсис, війну всіх проти всіх? 

Скоропадський намагався побудувати Українську Державу 100 років тому, та виклики, які сьогодні стоять перед нами, його нащадками, такі ж самі. Що об’єднує наші епохи? Про це і поговоримо на презентації. 


Ця книга вперше побачила світ 1995-го року, а сьогодні вважається бібліографічним раритетом. Тож через 21 рік видавництво «Наш Формат» спільно з науковими інституціями підготувало нове видання мемуарів Гетьмана Павла СкоропадськогоКоментарі до видання підготували Георгій Потульницький, Владлена Мараєва. Післямова — Ярослава Пеленського, Ігоря Гирича та Георгія Папакіна.

«Павло Скоропадський — одна з найважливіших і до кінця «не прочитаних» постатей ХХ століття. Він разом зі своїм Краєм весь час перебував у транзиті — від лояльно-імперського малоросійства до модерного політичного націоналізму. На відміну від його товариша Маннергейма, гетьману не судилося побудувати суверенну незалежну державу. Але його спроба, Українська Держава 1918-го, — це цікавий історичний феномен, вивчення якого дає ключі до розуміння, чому Скоропадському не вдалося втілити свій задум в життя і чому нам так важко закінчувати розпочату ним справу сьогодні», Вахтанг Кіпіані, головний редактор «Історичної правди»


7 грудня, 19:00. Де: Клуб «Наш Формат» (пров. Алли Горської, 5)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar