20 Квітня 2024, 00:53 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжок Олега Криштопи у Вінниці - 27 Листопада 2016

Презентація книжок Олега Криштопи у Вінниці

Категорія: «Події»
Дата: 27 Листопада 2016 (Неділя)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1253


Вінницька Книгарня «Є» та видавництво «Темпора» запрошують на презентацію книжок репортажистики Олега Криштопи «Україна: масштаб 1:1» та «Ліхіє дев’яності: Станіславський феномен», яка відбудеться 27 листопада за участю автора. Початок – о 18.00. Модератор – Дмитро Козак.

Олег Криштопа – прозаїк, есеїст і журналіст, співавтор проекту журналістських розслідувань «Закрита зона» та телепроекту «Машина часу» на П’ятому каналі, один з небагатьох, хто в Україні послідовно і фахово займається літературою факту. 2013 року посів перше місце на конкурсі художнього репортажу «Самовидець», після чого, поглибивши початковий матеріал, видав книжку «Україна: масштаб 1:1». У ній автор намагається відповісти на болісні запитання про те, яку роль відіграє національне в житті людини? Як вона пов’язана з державою, у якій мешкає, навіть якщо держава – відносно молода й нестабільна? Об’їздивши різноманітні закутки України – Галичину, Полісся, Схід, Крим, – Олег Криштопа створив її багатоликий, мінливий портрет, який потребує детального вивчення і проговорення.


У наступній книжці автор зосередив увагу на особливостях тривання 90-х років в Івано-Франківську: на зародженні та становленні відомого «станіславського феномену», на процесах медіа- та державотворення, на знакових місцях і, що цікавіше, на диваках тих років. Утім, «Ліхіє дев’яності» Криштопи – це ще й оповідь про типові ситуації, мислення й настрої, притаманні усьому періодові, незалежно від географії.


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar