25 Квітня 2024, 08:20 | Реєстрація | Вхід
/ День народження Журналу «ШО»: Бахит Кенжеєв - 6 Листопада 2016

День народження Журналу «ШО»: Бахит Кенжеєв

Категорія: «Події»
Дата: 06 Листопада 2016 (Неділя)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Чеська ресторація «Старомак»
Адреса: вул. Січових Стрільців (Артема) 37-41
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1086


В середині листопада Журнал про сучасну культуру «ШО» (Видавничий дім «ЧІЛІ») святкує 11 років існування! Видається «ШО» в Києві з 1995 року. Головним редактором журналу є поет та куратор низки культурних проектів Олександр Кабанов. Сайт Журналу: www.sho.kiev.ua

З самого початку формат «ШО» нагадував книгу. Матеріали журналу мінімально прив'язані до часу, в основному це теми, актуальність яких не змінюється. «ШО» також є одним з небагатьох журналів, який містить самвидав (розділ «Шоиздат»), де письменники, іноді початківці, презентують свої літературні твори.

Видання є структурованим, поділеним на розділи:

  • «ШО смотреть» (арт, театр, кіно),
  • «ШО слушать» (музика),
  • «ШО читать» (література).
Матеріали видання представлені українською та російською мовами, й з 2011 року журнал видається в твердій палітурці. За словами головного редактора, початково «ШО» був запланований як гуманітарний проект, спрямований на розширення українського культурного простору.


Журнал про сучасну культуру «ШО» – це також низка яскравих і самобутніх проектів, що пов'язані з сучасною культурою в Україні, в ближньому і далекому зарубіжжі. Так, наприклад, Журнал є засновником, організатором і спонсором Міжнародного фестивалю поезії «Київські Лаври». Фестиваль «Київські Лаври» проводиться в Києві з 2006-го року і є одним з найбільших фестивалів поезії на пострадянському просторі.


6 листопада, з нагоди 11-річчя журналу «ШО», в Києві відбудеться вечір відомого поета Бахита Кенжеєва, що живе в Нью-Йорку. Модеруватиме подію літературний оглядач журналу про сучасну культуру «ШО»  Юрій Володарський.



Бахит Кенжеєв – казахський поет, що пише російською. У 1982 році переїхав до Канади, з 2006 року живе в Нью Йорку. Дебютував як поет в колективній збірці «Ленінські гори: Вірші поетів МДУ» (М., 1977). В юності публікувався в періодичній пресі («Комсомольська правда», «Юність», «Московський комсомолець», «Простір»), однак перша книга його віршів вийшла в Америці, в 1984-му році.

На початку сімдесятих Бахит Кенжеєв стає одним із засновників поетичної групи «Московское время» (разом з Олексієм Цвєтковим, Олександром Сопровським, Сергієм Гандлевським). Публікується з 1972 року.

Член Російського ПЕН-клубу. Входив до складу журі премії «Дебют» (2000), міжнародного конкурсу перекладів тюркомовної поезії «Ак торна» (2011), премії «Російська премія», «Кубок світу», «Волошинський конкурс».

Публікувався в перекладах казахською, англійською, французькою, німецькою, іспанською, голландською, італійською, українською, китайською, швецькою та іншими мовами.


6 листопада. Початок о 18:00. Вхід: вільний. Кількість місць: обмежена. 
Київ, Старомак, вул. Артема, 37-41. Подія у Fb: facebook.com/events/176534972805042/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar