24 Квітня 2024, 16:13 | Реєстрація | Вхід
/ Вечір творчості Леоніда Бондаря-Дністрового - 5 Листопада 2016

Вечір творчості Леоніда Бондаря-Дністрового

Категорія: «Події»
Дата: 05 Листопада 2016 (Субота)
Час: 16:00
Вартість: за умовами Музею
Місто: Київ
Місце: Музей-квартира Павла Тичини
Адреса: вул. Терещенківська, 5, кв. 1
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 780


5 листопада о 16.00 в Музеї Тичини відбудеться вечір, присвячений творчості письменника Розстріляного Відродження Леоніда Бондаря-Дністрового

Талановитому поету, письменнику та журналісту не пощастило бути репресованим, про творчість таких як він наказували забути раз і назавжди. Дивом рукописи Бондаря-Дністрового збереглись у його доньки, Неллі Бондарь-Шовкун, але можливості опублікувати їх у 1980-х рр. в Україні не було. 

За видання творів поета в Італії взялась редактор та перекладач Alina Gregul та видавець Dino Modafferi Condo. Презентація збірки віршів Л. Бондаря-Дністрового у перекладі італійською мовою з успіхом пройшла у багатьох країнах Європи. У свої бібліотеки книгу закупила 21 університетська бібліотека, серед яких British library Harward Un. (USA) та Парижська бібліотека імені Симона Петлюри та 2 культурних фундації. 

Цього тижня збірку віршів Бондаря-Дністрового українською мовою вперше буде представлено в Україні. Учасники заходу: Dino Modafferi Condo (редактор і видавець книг поета в Італії), Alina Gregul (редактор і перекладач), Ірина Соколова (художнє читання), Тетяна Єсипова (вокал), Неллі Бондарь-Шовкун (донька поета)


Київ, Музей-квартира Павла Тичини, вул. Терещенківська, 5, кв. 1


0 коментарів

Залишити коментар

avatar