20 Квітня 2024, 11:56 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Еріка Метаксаса «Бонгьоффер» - 21 Жовтня 2016

Презентація книжки Еріка Метаксаса «Бонгьоффер»

Категорія: «Події»
Дата: 21 Жовтня 2016 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 785


Напередодні святкування 500-річчя Реформаціїї Київська Книгарня «Є» та видавництво «Книгоноша» запрошують на презентацію книжки Еріка Метаксаса «Бонгьоффер: пастор, мученик, пророк, змовник – праведник проти Третього Рейху». Захід відбудеться 21 жовтня. Початок — о 18.00. Модератор заходу – Тарас Бойко, генеральний директор видавництва «Книгоноша».

Чи може хтось відчувати зло ХХ століття гостріше, ніж віруюча людина? У той час, коли Адольф Гітлер разом із нацистами спокушав націю, залякував увесь континент і намагався винищити євреїв Європи, невелика група інакодумців і диверсантів працювала над тим, щоб зруйнувати Третій рейх ізсередини. Одним із них був Дітріх Бонгьоффер — пастор і письменник, відомий своїми працями TheCostofDiscipleship («Послідовництво») та LifeTogether («Життя разом»), які стали духовною класикою. Він був страчений у 1945 році в концентраційному таборі за участь у таємній змові проти Адольфа Гітлера.

У першій за сорок років масштабній біографії Дітріха Бонгьоффера Ерік Метаксес, якого визнано найкращим автором, за версією New York Times, докладно описує драматичне рішення, яке Бонгьоффер прийняв у 1939 році: полишити безпечний притулок в Америці заради повернення до гітлерівської Німеччини.

Читачі довідаються про нові здогади та відкриття під час перебування Бонгьоффера в Абіссинській баптистській церкві в Гарлемі, яке змінило його життя, та про його радикальну позицію стосовно того, чому християни повинні боронити євреїв. Метаксес також розповідає про реакцію Бонгьоффера на Ніч розбитого скла, про його участь у відомому замаху на вбивство Гітлера «Валькірія», в «Операції 7», а також про спробу нелегально переправити євреїв до нейтральної Швейцарії.

Книга «Бонгьоффер» є свідченням неймовірної віри однієї людини, її боротьби за визволення свого народу від прокляття нацизму.

Учасники заходу:

  • Михайло Черенков — доктор філософських наук, професор Українського Католицького Університету та Української Євангельської теологічної семінарії.
  • Микола Романюк — старший пастор Ірпінської Біблійної Церкви.

Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar