19 Квітня 2024, 20:00 | Реєстрація | Вхід
/ Чеський час із Мареком Сечкаржем: «Громадянин Гавел» - 17 Жовтня 2016

Чеський час із Мареком Сечкаржем: «Громадянин Гавел»

Категорія: «Події»
Дата: 17 Жовтня 2016 (Понеділок)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 825


Вінницька Книгарня «Є» та Чеський центр у Києві запрошують на перегляд і обговорення фільму «Громадянин Гавел» в рамках спільного проекту «Чеський час з Мареком Сечкаржем», що відбудеться 17 жовтня. Початок — о 18.00.

Хто сказав, що понеділок важкий день? Чеський центр у Києві та Вінницька Книгарня «Є» продовжують наповнювати Вінницю цікавими подіями. У рамках акції «Носії мови в Україні» до Вінниці завітав Марек Сечкарж, який є не лише лектором Чеського центру у Києві, а й прекрасним перекладачем, літературним редактором та журналістом. Багато років він працював редактором щомісячника Host, співпрацює з інтернет-виданням Eurozine та англомовним Visegrád Insight. Марек не зміг залишитися осторонь культурних активностей Вінниці, саме тому виник проект «Чеський час з Мареком Сечкаржем», який буде наповнений показами фільмів, дискусіями та різноманітними лекціями.

Перша зустріч буде присвячена 80-річчю з дня народження видатного драматурга та першого президента незалежної Чехії Вацлава Гавела. Відвідувачі зможуть переглянути документальний фільм «Громадянин Гавел» Павла Коутецького й Мірослава Янека, змонтований з унікальних матеріалів. Фільм перенесе вас за лаштунки політичних та особистих драм Вацлава Гавела в роки його президентства. Ви побачите його хвилювання протягом перших виборів чеського президента і труднощі під час тренувань президентської промови. Камера за ним стежить і в моменти, коли він сердиться та лається через погано пошиті сорочки. У фільмі також будуть нарешті розкриті деякі давні таємниці чеської політики: скільки бехеровки вип’є Земан перед важливими переговорами, як вдалося Вацлаву Клаусові потрапити до джазового клубу та хто посадив Жака Ширака поруч з першою леді.

Фільм демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar