20 Квітня 2024, 00:45 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова з Андрієм Антоновським у Хмельницькому - 13 Жовтня 2016

Розмова з Андрієм Антоновським у Хмельницькому

Категорія: «Події»
Дата: 13 Жовтня 2016 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Хмельницький
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Проскурівська, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 808


Хмельницька книгарня «Є», у рамках проекту «ЛітСвіт», запрошує на розмову з перекладачем та промоутером каталонської літератури Андрієм Антоновським, яка відбудеться 13 жовтня. Початок – о 18.00.

Андрій Антоновський – український поет, перекладач з каталанської мови, художник, перформер. Народився у Хмельницькому, з 2001 року живе та працює в Барселоні, де став активним учасником мистецького і літературного процесу Каталонії – автономної області Іспанії. Він регулярно публікується у каталонській періодиці, бере участь у багатьох поетичних фестивалях. З 2002 року разом із дружиною, американсько-каталонською перекладачкою Каталіною Джіроною переклав каталонською мовою класиків і сучасних українських авторів – Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесю Українку, Павла Тичину, Богдана-Ігоря Антонича, Ліну Костенко, Юрія Андруховича, Сергія Жадана та інших.

«У якийсь певний момент, після багатьох років мешкання у Каталонії, прийшло усвідомлення, що в Україні ми взагалі майже нічого не знаємо ані про Каталонію, ані про її мову, ані про її літературу.  Почалось з малого: разом із перекладачкою Каталіною Джіроною ми переклали декілька віршів сучасного каталонського поета Енріка Казасеса, потім вірші поетки Естер Шарґай… І пішло-поїхало. Ми почали перекладати українських поетів каталонською. Де ви бачили багатих поетів, а тим паче перекладачів? Я займаюсь цим на голому ентузіазмі, адже не можна лишати такі величезні літератури неперекладеними. Я впевнений, що настане час і в Україні відкриють для себе каталонську літературу, а в Каталонії – українську. Але про ці речі можна розповідати дуже довго, важко втиснути в три рядки п’ятирічний досвід», – каже Андрій Антоновський.


Хмельницька Книгарня «Є», вул. Проскурівська 2. Тел.: (0382) 709 792


0 коментарів

Залишити коментар

avatar