19 Квітня 2024, 13:13 | Реєстрація | Вхід
/ Книга «Концепція панмузичності у творах Тичини» - 7 Жовтня 2016

Книга «Концепція панмузичності у творах Тичини»

Категорія: «Події»
Дата: 07 Жовтня 2016 (П'ятниця)
Час: 16:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Музей-квартира Павла Тичини
Адреса: вул. Терещенківська, 5, кв.1,3
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 898


7 жовтня о 16.00 в Музеї Павла Тичини відбудеться презентація книги Оксани Косінової «Концепція панмузичності у творах Павла Тичини»

Косінова Оксана Миколаївна - кандидат філологічних наук, викладач української мови та літератури. Народилася у місті Чернігові, на малій батьківщині Павла Григоровича Тичини. Закінчила Чернігівський національний педагогічний університет імені Тараса Шевченка, де вивчала основи музичного мистецтва, та відділення української філології Чернігівського обласного інституту післядипломної освіті імені К. Ушинського. У 2014 році захистила дисертацію по творчості Павла Григоровича Тичини - науковий керівник Астаф'єв Олександр Григорович. 


У 2015 році вийшла її монографія «Концепція панмузичності у творах Павла Тичини». У книзі обгрунтовано концепцію панмузичності творів П. Тичини як універсальний принцип мистецтва та інтермедіальну стратегію автора. Класифіковано літературно- критичні та теоретичні підходи до понять «Музичність» і «панмузичність» П. Тичини. Окреслено музичні теми в інтермедіальній стратегії автора, зокрема семантику музичних мотивів та екфразис - твори, інспіровані музикою. Увагу приділено трансформаціям музичних жанрів у творах поета, зокрема розглянуто трансформацію сонатно-варіативних форм як медіа панмузичності у творах П. Тичини, разшифровано сліди рапсодії, сюїти, рондальних композицій, симфонії, ораторії, реквієму, теми з варіаціями. Охарактеризовано мовно-виражальні засоби як чинник панмузичності. 

Оскільки поет володів рідкісним багатством душі, здатністю музичного «співпереживання», книга буде цікава широкому колу читачів, які цікавляться взаємодією музичного та літературного мистецтв.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar