29 Березня 2024, 12:40 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція «Франко наживо: класик без постаменту» у Львові - 26 Серпня 2016

Лекція «Франко наживо: класик без постаменту» у Львові

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 26 Серпня 2016 (П'ятниця)
Час: 17:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 950


Львівська Книгарня «Є», до 160-річчя від дня народження Івана Франка, запрошує на лекцію франкознавців Наталі й Богдана Тихолозів «Франко наживо: класик без постаменту». Захід відбудеться 26 серпня, початок – о 18.00.

Наталя та Богдан Тихолози – франкознавці, доценти Львівського національного університету імені Івана Франка, автори науково-просвітницького проекту ФРАНКО: НАЖИВО / FRANKO: LIVE.

У пору великих ювілеїв частіше, ніж будь-коли, згадуємо про їхніх винуватців. І «незлим тихим словом», і не дуже тихим, а часом – що гріха таїти – і злим. Найприкріше, що ці балачки часто-густо ґрунтуються не на фактах і твердих знаннях, а на чутках і домислах. Тоді замість правдивого портрета ювіляра виходить його карикатурна посмертна маска. 2016 – рік Івана Франка. 160 років уродин і сторіччя смерті. З цієї нагоди про нього не говорить хіба ледачий або мертвий.

Хто він насправді, Іван Франко? Чи правда те, що про нього говорять? Які чутки про нього мають під собою підстави, а які – лише «дим без вогню»? Перевірмо на твердість власні знання, а стереотипи – на міцність, щоб відділити правду від брехні, а чутки – від надійних свідчень. Тільки правда, тільки hard talk!


Адреса книгарні «Є»: Львів, просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar