26 Квітня 2024, 22:20 | Реєстрація | Вхід
/ «Сумнів». Відкриття виставки, поетичні читання - 19 Травня 2016

«Сумнів». Відкриття виставки, поетичні читання

Категорія: «Події»
Дата: 19 Травня 2016 (Четвер)
Час: 18:00
Місто: Київ
Місце: Національний музей Тараса Шевченка
Адреса: Бульвар Шевченко, 12
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 888


Часто людей звинувачують у тому, чого вони не робили. Часто митцям приписують твори, до яких вони не мають причетності. Людська здатність сумніватися відмежовує безпорядок від ладу, підважує загрозу хаосу. 

Виставка «Сумнівні» у Національному музеї Тараса Шевченка представляє близько 60 портретів, краєвидів, жанрових композицій, які були створені у ХІХ ст. і приписувалися Тарасові Шевченкові, що згодом заперечили фахівці. Ці роботи, попри свою фіктивність, цікаві не тільки тим, що вони мають по двісті років, а й тому, що є свідченням технологій підлаштування під чужий стиль, маскування правди і видавання підробки за оригінал.


Молоді поети представлять свої твори, в основі яких – сумнів. Світ сповнений суджень, які поки не можуть мати остаточного визначення, світ сповнений фейків і псевдосутностей, митці знову розповідатимуть про те, що – за обгорткою. 

Учасники: Ігор Астапенко, Дарина Гладун, Катерина Девдера, Єлизавета Жарікова, Оксана Лебедівна, Ігор Мітров, Катерина Рудик, Ірина Скакун, Сергій Шкабара.
Модерує: Мирослав Лаюк


19 травня. Початок о 18:00. Вхід: за умовами музею
Київ, Національний музей Тараса Шевченка, Бульвар Шевченко, 12



0 коментарів

Залишити коментар

avatar