28 Березня 2024, 11:50 | Реєстрація | Вхід
/ Юрко Іздрик та Ірина Цілик у Рівному - 17 Травня 2016

Юрко Іздрик та Ірина Цілик у Рівному

Категорія: «Події»
Дата: 17 Травня 2016 (Вівторок)
Час: 17:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Рівне
Місце: Рівненська обласна бібліотека
Адреса: вул. Короленка, 6
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: Muse_Amelie
Кількість переглядів: 868


Організація «Література.РВ» та «Мережа» запрошують рівнян на презентацію книг Юрка Іздрика та Ірини Цілик. Зустріч відбудеться 17 травня у Рівненській обласній бібліотеці. Початок о 18:00. Вхід вільний.

21 квітня презентацією-дискусією на «Книжковому Арсеналі» у Києві розпочався всеукраїнський тур на підтримку нових книжок письменника Юрія Іздрика та Євгенії Нестерович «Summa» і поетичної збірки Ірини Цілик «Глибина різкості». Супроводжує авторів президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев. 

Заходи відбуваються у рамках проекту «Мережа», організатором якого є Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz. Проект реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Протягом квітня-червня Юрій Іздрик та Ірина Цілик відвідають 25 міст. У кожному з них відбудуться дві події – прес-конференція для журналістів і презентація-дискусія.
До Рівного автори завітають 17 травня. Для Юрка Іздрика це буде далеко не перший приїзд до нашого міста. Однак лише тепер письменник представить книгу прози.
Ірина Цілик – письменниця, режисера. Цієї весни вийшла нова збірка віршів Ірини «Глибина різкості», яка і буде презентована у Рівному. 



«Упродовж туру ділитимусь, як завше, найсокровеннішим, – розповідає Юрій Іздрик, – проте не очікую якихось надзвичайних ефектів. Пересічно в аудиторії, що налічує сотню людей, від сили 10-15 насправді розуміють, про що йдеться. Тож, якщо дуже пощастить, лише для 2-3 слухачів мої «одкровення» можуть виявитися важливими й потрібними – так каже досвід і статистика. Проте іноді саме заради цих двох-трьох варто пертися на край світу. Тому єдине, на що реально сподіваюся, – відбути тур без втрат і якомога швидше повернутися додому».

Поетка Ірина Цілик додає: «Глибина різкості» – збірка віршів, написаних після довгого неписання. Продихнула – тепер готова читати, бачити, говорити, чути. Відчуваю, що потребую наведення фокусу на різні місця, людей, незаплановані слова та емоції. Тому попереду тур. Схід, захід і все, що посередині. Думка про дорогу і запах нової книжки бентежить, змушує почуватися живою і хоч трохи щасливою...»



«Мережа» – це проект, спрямований на налагодження внутрішнього суспільного діалогу в Україні в умовах збройного конфлікту на сході. З огляду на складні соціальні процеси в країні, проект є вкрай необхідним. Він охоплює всю територію нашої держави та має літературно-дискусійні майданчики у 30 містах, що слугують прикладом діалогу між абсолютно різними людьми. Література, особливо якісна, є своєрідним містком, точкою перетину для людей сходу й заходу, півночі й півдня України. Це можливість не лише ділитися своїми думками, але й зрозуміти інших.

Партнери у м. Рівне: Сайт новин Рівного «0362», «ЧаРівне.info», агентство новин «Erve.ua», «Читомо», Літературний портал «Litcentr», Time-cafe "Home", «Афіша розваг Рівного», ТРК «Ритм», РадіоТрек

За додатковою інформацією звертатися:
  • куратор проекту «Мережа» Юлія Пелепчук, 097 6657 047, yuliiapelepchuk@meridiancz.com
  • прес-секретар Meridian Czernowitz, Лілія Шутяк, 095 880 09 86, shutiak@meridiancz.com 

Дата: 17 травня 2016 року. Час початку: 18:00
Місце зустрічі: Рівненська обласна бібліотека (вул. Короленка, 6)
Додаткова інформація: (098) 454 93 09 (Анна Невірковець)
Організатори заходу: МГО 
«Література.РВ», «Мережа»
Вхід вільний. Обов’язкова реєстрація!

Vkontakte: http://vk.com/izdryk_tsilik_rv
Facebook: https://facebook.com/events/232803107096559/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar