16 Квітня 2024, 18:52 | Реєстрація | Вхід
/ 10 років співпраці: Юрій Андрухович + Karbido - 28 Квітня 2016

10 років співпраці: Юрій Андрухович + Karbido

Категорія: «Події»
Дата: 28 Квітня 2016 (Четвер)
Час: 20:30
Вартість: 150/250 грн.
Місто: Київ
Місце: Арт холл D12
Адреса: вул. Десятинна, 12
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1338


Юрій Андрухович«Нашому знайомству виповнилось одинадцять років, нашому першому альбомові «Самогон» — десять. Це були чудові роки експериментів, дискусій і подорожей. Зміни ідей, стилів, завдань і форматів. Ми записали чотири альбоми, зіграли десятки концертів і навчилися бути єдиним музичним організмом. Протягом цього часу наш «Самогон» настоявся до найвищого якісного рівня V.V.S.O.P. — Very-Very Superior Old Pale (Дуже-Дуже Винятковий Старий Трунок). Наші квітневі концерти стануть не тільки підсумком, але й початком нового творчого циклу. 

Стрижнем програми стануть оновлені версії всіх дев'яти композицій того найпершого «Самогону». Їх доповнить своєрідний the best — вибрані твори з подальших «Цинамону», «Абсену» і «Atlas Estremo». Перший альбом «Самогон» поєднав вірші Юрія Андруховича зі збірки «Пісні Мертвого Півня» з джазово-роковими Karbido. Альбом «Цинамон», за основу якого було взято поезію з «Екзотичних птахів і рослин», звернувся до забутих місць і містечок Галичини першої половини минулого сторіччя, що зникають серед війни. Концертна версія «Цинамону» знайшла особливе візуальне оздоблення, завдяки чому музика і поезія набули додаткового виміру. Остання частина трилогії — «Абсент» — мультимедійна вистава на стику поезії, прози й кіно. А несподівано виданий у 2015 році «Atlas Estremo», хоча й інспірований подіями в Україні, знаходиться за безпосередньою дослівністю. Поетично препарована проза з «Лексикону інтимних міст» і авангардово-панково-джазові ескапади — це авторська подорож навколо світу спогадів і розчарувань.»


Томаш Сікора, Karbido«Декада нашої співпраці — дещо особливе для нас. Ми записали перший альбом, зовсім не думаючи про концерти. Коли відіграли два перші в Польщі, то не уявляли, що буде концерт в Україні. Після першого українського виступу навіть не здогадувалися, що будемо тут так часто, і з цілими турами, і взагалі будемо видавати наступні альбоми. А от. Ми не обраховували й не розмірковували — просто увійшли в ріку і поплили за її течією. Маю надію, що по цих десяти роках ми стали справді значно кращими, а якщо навіть ні, то завжди можна поміняти літери з V.S.O.P. на V.S.O.B. — Very Special Old Boys:) І декада не могла святкуватися в іншому місці — лише в Україні. Бо без України не було би ні цих десяти років, ні жодного альбому, ні жодного концерту, ні жодної нашої спільної ноти і звуку...»

В рамках десятиріччя відбудеться тільки три концерти — крім польського Вроцлава проект побачать лише КИЇВ та ОДЕСА.

Проект відбувається за фінансової підтримки Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща.

28 квітня. Початок о 19:30. Вiльна посадка. Вартість: Зона 1 – 250 грн., зона 2 – 150 грн.
Київ, Арт холл D12, вул. Десятинна, 12. Подія у Facebook: facebook.com/events/649123701893593/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar