27 Квітня 2024, 02:39 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація третьої книги серії «СХІД-ЗАХІД» - 15 Квітня 2016

Презентація третьої книги серії «СХІД-ЗАХІД»

Категорія: «Події»
Дата: 15 Квітня 2016 (П'ятниця)
Час: 18:00
Місто: Львів
Місце: Арт-кав'ярня «Квартира 35» (2 поверх, Дзиґа)
Адреса: вул. Вірменська, 35
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 931


15 квітня, в арт-кав'ярні «Квартира 35» (2 поверх, Дзиґа) відбудеться презентація книги українських письменників – івано-франківця Володимира Єшкілєва та харків’янина Ігоря Бондаря-Терещенка «Тибет» - «Бубна-козир», яка є третьою в серії «СХІД-ЗАХІД».



«Тибет» - збірка прози Володимира Єшкілєва (нар. у 1965 році), у якій зібрані новели, написані автором у різні роки. Центральне місце в книжці займає повість «П’ять тіл богині», публікація уривків з якої у газеті «Вечірній Київ» у 2008 році викликало бурхливу дискусію на засіданні Київради. Деякі поборники суспільної моралі з числа депутатів столичного парламенту навіть пропонували оголосити Єшкілєва персоною нон-грата у Києві. «П’ять тіл богині» уперше друкується у повному варіанті.

Окрім повісті до збірки увійшло не менш скандальне оповідання «Нумерологія» та літературні дослідження Єшкілєва «Масонський проект «Україна»», та «Князь жаху», а також паломницькі нотатки його тибетських подорожей.


«Бубна-козир» містить віршований доробок Ігоря Бондаря-Терещенка (нар. у 1964 році), якого в українському літпроцесі більше знають як літературного критика ІБТ. До збірки увійшли поезії, написані ІБТ у 2009-2014 роках, сповнені екзістенційним спогляданням буття та своєрідною авторською іронією. У циклах «Казки про Курта» та «Домова книга» ІБТ подає поетичну рефлексію на літературоцентричний світ українського митця, оточеного жлобськими реаліями Східної України.

У своїх поезіях ІБТ виступає одним з поетів того урбаністичного кола, яке здійснило історичний відрив української поезії від старосвітської сентиментально-селянської традиції та відкрило українській літературі нові світи і шляхи у майбутнє.



Проект «СХІД-ЗАХІД» започатковано у 2015 році. В серії вийшли тексти Сергія Жадана, Мірека Бондара, Тараса Прохаська, Олега Коцарева. В кожній книзі твори письменників зі Сходу України мають за сусідів твори письменників з українського Заходу. 

Серія книжок виходить з ініціативи та за сприяння громадського об’єднання «Поступовий гурт франківців». Упорядник проекту – Мірек Боднар. Видавець – Видавництво «ЛІЛЕЯ-НВ» (Василь Іваночко).


0 коментарів

Залишити коментар

avatar