24 Квітня 2024, 14:22 | Реєстрація | Вхід
/ Нобелівська лауреатка Світлана Алексієвич у Києві - 7 Квітня 2016

Нобелівська лауреатка Світлана Алексієвич у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 07 Квітня 2016 (Четвер)
Час: 20:00
Місто: Київ
Місце: Дім освіти та культури «Майстер Клас»
Адреса: вул. Лаврська, 16А
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1680


7 квітня о 19:00 у Домі освіти та культури «Майстер Клас» відбудеться українських читачів із володаркою літературного Нобеля 2015 року Світланою Алексієвич.

«Що відбулося й відбувається з нами – ще не осмислено, треба це вимовити. Для початку хоча б вимовити. Ми цього боїмося, поки не спроможні впоратися зі своїм минулим».
Світлана Алексієвич, із Нобелівської промови

Створюючи свої документальні романи на основі розгорнутих інтерв’ю з учасниками й очевидцями трагічних подій, що позначили закінчення «Червоної епохи», Світлана Алексієвич винайшла дієвий спосіб презентувати закриту спільноту «homo Sovieticus»для Заходу й здобула всесвітнє визнання, однак на самому пострадянському просторі, зокрема в Україні, її книги для багатьох лишаються невідомими.

Онлайн-трансляція зустрічі 

Цього року в українському перекладі опубліковано три книжки Світлани Алексієвич:
«Чорнобильська молитва: Хроніка майбутнього» від Видавничого Дому «КОМОРА» в перекладі Оксани Забужко, а також «Цинкові хлопчики» та «У війни не жіноче обличчя» від видавництва «ВІВАТ»

Обраний формат презентації – розмова на сцені із Оксаною Забужко – це не тільки нагода зблизька познайомитися з творчим методом Світлани Алексієвич, а й пошук відповідей на болючі нагальні питання, які «недокінчена» радянська історія сьогодні з новою гостротою поставила перед людством. Глядачі матимуть унікальну можливість спостерігати наживо яскравий діалог двох письменниць світового рівня, а також придбати книги та взяти автографи.


7 квітня. Початок о 19:00 | Київ, Дім освіти та культури «Майстер Клас», вул. Лаврська, 16А
Вхід – за попередньою реєстрацією: http://bit.ly/1ReZK8u або за тел.: (044) 594 10 63

Перед презентацією о 16:30 у холі Майстер Класу (3 поверх) відбудеться єдина київська прес-конференція Світлани Алексієвич для представників ЗМІ. Акредитаційну форму можна заповнити за посиланням: http://bit.ly/1MkIT7mЗ питань акредитації звертатися до прес-секретаря «Комори» Тетяни Майбороди (tetianamay@ukr.net, 096 787 35 43, 093 542 07 87).


0 коментарів

Залишити коментар

avatar